Aszalt paradicsomos- spenótos mini Quiche- pecorino sajttal (Inzulinreszitencia barát recept)

Tegye fel a kezét, aki szereti Quiche-t, gondolom mindenki jelentkezik… 🙂 Hogy is ne lehetne szeretni ezt a hagyományos francia finomságot- sós pitét? Én most húsmentes, mediterrán ízvilággal készítettem el. A teljeskiőrlésű tésztakagylóban, mennyei töltelék csücsül…tejszínes, pecorino sajtos töltelék, spenóttal és aszalt paradicsommal fűszerezve. Igazi vendég elkápráztató finomság. 😉 Ja, és érdemes 2 adagot készíteni, mert percek alatt elfogy.



Hozzávalók:

12 dkg tk. tönkölyliszt

10 dkg finomliszt

10 dkg vaj

1 mk só

2-3 ek hideg víz

A liszteket morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a sót, keverjünk egyet rajta és adjuk hozzá a hideg (!) vizet. Gyúrjunk belőle tésztát. 15 percet pihentessük a hűtőszekrényben, majd nyújtsuk ki és tegyük egy piteformába. Az alját szurkáljuk meg villával és süssük 180 fokos előmelegített sütőben 10 percet. Közben készítsük el a tölteléket.

Töltelék:

1/2 hagyma

15 dkg bébispenót

1/2 ek olívaolaj

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

4-5 szem aszalt paradicsom apróra vágva

Egy teflonedényben pirítsuk üvegesre a hagymát, dobjuk rá a spenótot, és reszeljük rá fokhagymát, ha összeesett a spenót, mehet hozzá az aszalt paradicsom is, kicsit pirítsuk le.

2 dl tejszín

1 dl tej

2 db tojás

5 dkg sajt (Pl. Pecorino)

1 csapott evőkanál liszt

A fenti hozzávalókat keverjük össze, majd mehet bele a spenótos alap is. Alaposan vegyítsük össze a tölteléket és öntsük az elősütött tésztára. Süssük a 180 fokos sütőben további 25-28 percig.

Tovább a blogra »