Nem terveztem, hogy ez a süti majd a blogra kerül, de annyira jól sikeredett, hogy „Z” unszolásra megszületett a bejegyzés. 🙂 Nem cukormentes, nem reform…de nagyon finom! Aki ehet ilyet, annak NAGYON AJÁNLOM! Gyors, egyszerű és fantasztikusan fincsi. 😉
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a lisztet a mákkal és a sütőporral. Habosítsuk ki a tojást az olajjal és a porcukorral, keverjük össze a két masszát, majd lazítsuk fel a tejjel.
A meggybefőttet szűrjük le, a levét tegyük egy lábasba.
A tésztamasszát öntsük kivajazott, enyhén kilisztezett kisméretű tepsibe. Dobáljuk bele a meggyet úgy, hogy mindenhová jusson. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre.
Amíg sül a tészta, készítsük el a meggykrémet. Ehhez kezdjük el forralni a meggybefőtt levét. Kb. 1 dl-t vegyünk ki belőle és keverjük csomómentesre a vaníliapudinggal. Amikor felforrt a meggylé, folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a pudingporos keveréket és a kávéskanálnyi fahéjat, forraljuk addig, amíg besűrűsödik,majd, vegyük le a tűzről.
Öntsük a krémet a langyosra hűlt süti tetejére. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hintsük meg a lereszelt fehér csokival.