Meggyőződésem, hogy ami egészséges, mindenképpen lehet finom is! Ezt most ezzel a különleges tortával szeretném bebizonyítani Nektek. Bevallom ez az első vegán tortám, de semmiképpen sem az utolsó, mert ez olyan finomra sikeredett, hogy a siker további vegán süti kreációk megalkotására inspirál…J
Higgyétek el, ez a torta, azokat is könnyen meg fogja győzni, akik egyébként nem követik ezt az étrendet… tapasztalatból mondom.
Az édesen karamellás ízű sült sütőtökhöz, a datolya, a pekándió és a kókusz ínycsiklandozó ízei társulnak… a torta, a tetejére pedig kapott még egy hintésnyi nyers kakaóport is.
Ki ne csábulna el egy ilyen szuper egészséges finomságtól?! Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
A torta aljához:
Díszítéshez:
Elkészítés:
Az első lépés a tortaalap elkészítése. Ehhez aprítsuk durvára a pekándiót és öntsük egy tábla. Ezután a megpuhult datolyát tegyük aprítógépbe és aprítsuk pépesre. A két hozzávalót keverjük össze, majd öntsük hozzá a megolvasztott kókuszzsírt és alaposan dolgozzuk össze. Az így kapott masszát egyengessük el egy kapcsos tortaforma alján. Tegyük hűtőszekrénybe, amíg a torta többi része el nem készül.
A megsült sütőtökhúst kanalazzuk ki a héjából és tegyük egy tálba, adjuk hozzá a maradék hozzávalókat is, azaz a fahéjat, a kókuszkrémet, a datolyaszirupot, a zabpelyhet és a kókuszreszeléket és az útifű maghéjat ( ettől a hozzávalótól lesz „kocsonyás” állagú a tortánk, zselatin nélkül). Az összes hozzávalót botmixer segítségével keverjük össze. Ezután simítsuk a tortalap aljára és tegyük legalább 4-6 órára a hűtőbe.
Tálalás előtt díszítsük kakaóporral és egész pekándió darabokkal.
Tipp: A pekándió helyettesíthető hagyományos dióval is.