Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Szilvalepény- Glutén, tej és cukormentes

Nem búcsúzhat úgy el a szilvaszezon, hogy legalább egyszer ne készítsek valamilyen szilvás sütit. Nálam az etalon a szilvalepény, mert a maga egyszerűségében a legnagyszerűbb. Gyors elkészíteni és nem tévedhetünk vele, mert mindenki szeretni fogja. A süti „hangulatát” meg lehet bolondítani egy kis fahéjjal, vagy akár gyömbérrel, így még ősziesebb lesz az ízvilága.  Én most a hagyományos vaníliás-citromos változat mellett tettem le voksom. Egy napsütéses, késő nyári napon nagy sikert aratott a süti és még az étel érzékenyek is bátran ehettek belőle. 🙂

Hozzávalók:

  • 10dkg köles liszt
  • 15 dkg rizsliszt
  • 1 cs. gluténmentes sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 1 db bio citrom reszelt héja
  • 25 dkg szilva (befőtt is jó)
  • 15 dkg eritrit
  • 2 vaníliakivonat

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, a tojásfehérjét verjük keményre egy nagy csipet sóval és tegyük félre. A sárgájához adjuk hozzá a felkockázott margarint és a kristályos eritritet. Verjük addig, amíg halványsárga nem lesz a színe. Ezután a két masszát lágyan keverjük össze, adjuk hozzá a finomra reszelt citromhéjat és a vanília kivonatot. (Ha tésztamassza túl sűrű, hígítsuk egy kis natúr mandulatejjel.)

Ezt követően mehet hozzá a sütőporral elkevert két féle liszt. Vegyünk elő egy közepes méretű tortaformát és kenjük ki margarinnal alaposan.Öntsük bele a tésztát, majd dobájuk bele a felaprított szilvát és szórjunk rá még 5 dkg eritritet a tetejére.

Előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt elkészül. Jó étvágyat! :))     

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!