„Elállós” Mini pizzás csigák

Mióta rendszeresen sütök felfigyeltem egy nagyon fontos dologra, minden ami „pizzás” garantált siker… Úgy látszik, hogy a paradicsom –oregánó –fokhagyma – sajt kombináció örökérvényű kedvenc.

Bárhová is vigyem ezeket a sós falatkákat, pikk-pakk eltűnnek a vendégasztalról és nem csak a nagyok, de a kicsik is imádják. 🙂

Az egyik szuper dolog benne, hogy sós linzertésztából készül, így 3-4 napig eldobozolva kiválóan bírja. Meleg szívvel ajánlom a kipróbálását!

 

Hozzávalók:

Töltelék:

Kenéshez:

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a sütőporral, a sóval és a borssal. Ezután morzsoljuk hozzá a margarint és a zsírt. Ezt követően mehet bele a két tojás sárgája és a tejföl, sima linzertésztát nyújtunk belőle.

Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát és lekenjük a paradicsomsűrítménnyel, ezután megszórjuk az oregánóval és a reszelt sajttal a legvégén meghintjük egy kis fokhagymasóval.

A tésztát feltekerjük és ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle. Ezeket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a felvert tojásfehérjével és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készülnek el. Könnyű elkészíteni és nagyon fincsi, jó étvágyat! :))

 

Tovább a blogra »