Óriás barackos csiga

Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de én esténként és hajnalban már érzem az „őszt” a levegőben. Már nem felhőtlenül melegek, hanem egy kicsit csípősek, hidegek. Az, hogy ennek örülök, vagy sem, már más kérdés, egy biztos rögtön valamilyen kelt tészta készítéséhez támad kedvem.

Egy hete olyan szerencsében volt részem, hogy a „Nagyi Titka liszt” jóvoltából egy workshopon vehettem részt Sallay Fanni csodálatos cukrászdájában, a Cakeshop-ban. Felejthetetlen élmény volt és ez alatt a pár óra is számtalan praktikát sikerült ellesni! 🙂 Többek között ennek a csigának az elkészítési technikáját. Ott fahéjasat készítettünk, én otthon pedig a frissen főzött őszibaracklekvárommal kentem meg a fonottkalács alaptésztát. Egy biztos, érdemes Nektek is kipróbálni ezt a finomságot, mert valljuk meg a csigákat mindenki szereti, legyen az kakaós, fahéjas, diós, kicsi vagy nagy! 😉

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Tovább a blogra »