Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Gesztenyés- meggyes linzerrózsák

Egy jó aprósüti recept mindig jól jön. Ezek olyan desszertek, amik akár 1-2 nappal előre is elkészíthetőek és ugyanolyan finomak, mintha frissen sültek lennének (Sőt, az aprósütemények többségének kifejezetten jót tesz a pihentetés, hiszen az ízek összeérnek és puhábbak lesznek.) Én ezen a hétvégén keresztelőre voltam hivatalos (én lettem a keresztemami, éljen!! ;)), erre az alkalomra készítettem ezt a sütit. A rumos gesztenyés tölteléket és a meggyet, omlós, vajas linzertészta öleli körül. Csipkés papírkapszliba rakva, nagyon mutatós a végeredmény (én is abba raktam, de sajnos nincs róla kép) és persze finom is! 😉

 

Hozzávalók:

Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 mk sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 8 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 db tojás

Töltelék:

  • 1 csomag (20 dkg) gesztenye massza (Én a Prima Maroni féle „Fehéraranyat” használtam hozzá)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tk rumaroma
  • 3 ek tej
  • ½ üveg meggybefőtt (vagy friss meggy- kb. 20 dkg.)

Elkészítés:

  • A lisztet keverjük össze a sütőporral és morzsoljuk össze a hideg, apró kockára vágott vajjal.
  • Ezután adjuk hozzá a cukrokat, a (bio)citrom reszelt héját és az egy darab enyhén felvert tojást.
  • Gyúrjunk belőle tésztát, majd folpack-ba csomagolva rakjuk 30 percre a hűtőbe.
  • Közben készítsük el a gesztenyés tölteléket. Ehhez törjük össze a kiolvasztott gesztenyemasszát és adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Keverjük alaposan össze, akkor jó, ha sűrű, kanalazható krémet kapunk.
  • A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki (kb. 0,5 cm vastagra) és cakkos szélű kör alakú szaggatóval, szaggassuk ki.

1

  • Mindegyik közepébe tegyünk egy teáskanálnyi gesztenyekrémet és egy szem meggyet, a oldalát hajtsuk fel és két tenyerünk között kicsit formázzuk meg.
  • A kész linzerrózsákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben 18 percig süssük.

2 3

  • Porcukorral hintsük meg. Jól záródó dobozban egy hétig is bírja…ha marad! 😉

4

5

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!