Házi rizses csokoládé

A rizses csoki az egyik kedvenc édességem. Legfőképpen azért, mert könnyed és nem tartozik a gejl csokoládék közé. Az étcsoki rétegben megbújó enyhén ropogós és könnyű puffasztott barna rizs, mindig a gyerekoromba repít vissza. Szerbiai rokonaink ugyanis sokszor küldtek nekem ilyet ajándékba, jellegzetes piros papírját ( A Mikado márkájú volt a legjobb) és az illatát, amikor megbontottam a csomagolást, sosem fogom elfelejteni. Valamelyik nap éppen eszembe jutott egy ilyen régi emlék, így kedvet kaptam az otthoni elkészítéséhez. Egyszerű összedobni, a végeredmény pedig nagyon finom, a legjobb benne, hogy ebben a nyári hőségben még a sütőt sem kell bekapcsolnunk, és mégis valami finom és könnyed desszertet kapunk végeredményként.  Hűtőben napokig jól tárolható.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tovább a blogra »