Epres- mandulás kalács

Minden évben nagyon várom az eperszezont, aztán, ha végre megérkezik, nem győzök eleget (v)enni belőle…:) Legjobban önmagában szeretem, sem a cukor, sem pedig a tejszínhab nem hiányzik mellé, ha igazi szabadföldi eperről van szó, ezek nem is kellenek, hiszen önmagában is mézédes.

 Természetesen szeretem sütikhez is használni. Eddig próbálkoztam többfajta tepsis süteménnyel, az egyik kedvencünk az epres- pudingos piskóta lett, most azonban valami mást szerettem volna.

Ki ne szeretné a kalácsot? A frissen sült vajas kelt tészta illata még a legszigorúbb diétákat is megingatja…és, hát sajnos sokszor én sem tudok neki ellenállni. Ezért úgy döntöttem, egye fene, készüljön végre egy jó kis kalács ezzel a csodás tavaszi gyümölccsel. 🙂

A süteményt a 78. VKF. fordulóra készítettem.

Hozzávalók:

Gyorskovász:

A kovásztól sokan megijednek, pedig pofonegyszerű dolog, a tésztával pedig csodákat művel. Nincs más dolgunk, mint a hozzávalókat összekeverni, majd letakarni és a konyhapulton hagyni„bugyogni” 6-8 órát.

Tészta:

Töltelék:

A tetejére 1 db felvert tojás és pirított, stiftelt mandula.

Elkészítés:

Tovább a blogra »