Foccacia- prosciutto -val és bazsalikommal

Nagyon kedvelem ezt a Toszkán kenyérféleséget és gyakran készítem is. A legtöbbször persze a sima, rozmaringos, sós változatot, de volt, hogy már az édes, cseresznyés került az asztalra. A legjobb az benne, hogy kedvünkre variálhatjuk a feltéteket, mégis mindig valami nagyon finomat kapunk. Én ezúttal az alaptésztát olasz sonkával és bazsalikommal dobtam fel. Fontos, hogy a jó minőségű olívaolajat sem a tésztából, sem pedig a tetejéről nem szabad lesajnálni, hiszen ettől kapja meg egyedi jellegét és lesz igazán mediterrán fogás. Tökéletes lehet egy tartalmas leves után másodiknak, vagy csak úgy önmagában egy jó pohár bor társaságában. Terítsünk meg a teraszon, hűtsünk be egy finom üveg bort és süssünk Foccacia-t. Élvezzük az olasz életérzést, Un Chianti per favore! 😉

Hozzávalók:

Feltét:

Elkészítés:

Tovább a blogra »