Fahéjas „csigatorta”

A tavasz megállíthatatlanul is megérkezett, azt hiszem, ezt bátran kijelenthetjük. A nap már melegen süt és az ember, ha teheti az összes szabadidejét a csalogató napsütésben tölti. Én is imádom a tavaszt, ez a kedvencem évszakom, de egyébként is olyan ember vagyok, aki telet és a hideget kifejezetten nem szereti.

Ennek ellenére van néhány dolog a hideg évszakban, amit nehezen tudok elengedni… Ilyen pl. a tipikus téli sütemények sütögetése, ezek között is leginkább a fahéjas sütik hiányoznak a meleg időben. 🙂 A csodálatos intenzív illat, ami betölti lakást egy-egy ilyen desszert elkészítésekor akaratlanul és téllel köthető össze.  Most egy kicsit szakítottam a tradíciókkal és egy csodás napsütéses tavaszi napon, ez a finomság került az asztalra… és igenis, a tavasznak is jól áll a fahéjas illat! 😉

Hozzávalók:

Töltelék:

Kenéshez:

Elkészítés:

(Ez a már a nyújtás előtti állapot, ezért itt rakhatunk egy kis lisztet a tészta alá.)

Tovább a blogra »