Római „gnocchi” bazsalikomos paradicsomszósszal

(Valentin napi „jelmezben” a 76. VKF-re)

Rendhagyó bejegyzés következik, mert egy másik oldalamat is megismerhetitek. A sütés a szívem csücske, de főzni is szeretek.

 Úgy gondoltam, hogy a 76. VKF-re, nem valami megszokott szívecskés  sütivel készülök, hanem egy különleges étellel, ami akár egy romantikus vacsora egyik fogása is lehet.

Nem lelkesedem a valentin napért, de üsse kavics,a 76. VKF miatt kivételt tettem, és feldobtam egy kicsit a hagyományos gnocchi- paradicsomszósz párost.

A gnocchi ez esetben valójában nem is gnocchi, merthogy polenta…, azaz kukoricadarából készült. Ettől van szép sárga színe, amiben sokkal jobban mutat a fűszerek zöld pettyezése. A paradicsomszósz pedig igazi házi, a nyáron eltett paradicsomból, benne jó sok oregánó és bazsalikom, na meg persze a kihagyhatatlan fokhagyma. Azt hiszem ez az ételfajta, amit mindenki szeret…próbáljátok ki! 🙂

(A receptet ötlet  a 2015.-ös februári Nők Lapja Konyhából való, némileg módosítva)

Hozzávalók:

„Gnocchi”:

Elkészítés:

Paradicsomszósz:

Elkészítés:

Tovább a blogra »