Talán úgy tűnhet, hogy eltűntem az éterben…pedig nem. 🙂 Csupán annyi történik, hogy az egyetemen az utolsó vizsgáimra készülök és két matekpélda közé nehezen iktatható be egy-két süti megsütése. 🙂 Az energiámat és az új recepteket a karácsonyi, szilveszteri időszakra tartogatom. Addig is hoztam Nektek egy kis sütiajánlót, azokról a finomságokról amik az ünnepi asztalra kerülhetnek. Igyekeztem a hagyományos diós és mákos sütik mellé néhány különlegességet is felsorolni. Kellemes böngészést és jó sütögetést, hamarosan jelentkezem “új” karácsonyi sütireceptekkel is! 🙂
Kezdjük a sort a “mákosokkal”:
Jól tárolható, napokkal az ünnepek előtt elkészíthető különleges finomság a Marcipános mákos párna
Eggyel különlegesebb, mutatósabb az 1-2 nap hűtést igénylő Pudingos mákszelet, ami a vanília és a mák édes-kettese…:)
Ami pedig mákos süti kategóriában igazán az ünnepi asztal dísze lehet, a fehér csokival készült Vaníliás- mákos krémes:
A diós kategóriában az én kedvenceim a következőek:
A Dalmát kocka, könnyű diós tésztája és a csodás vaníliás krém, nemcsak engem vett le a lábamról:
A diós aprósüti mezőnyből a nagy népszerűségnek örvendő “Barackmag” sem maradhat ki!
Hagyományos nagyis karácsonyi süti a Diós linzer, amit mi házi málnalekvár szeretünk megtölteni.
Különlegességek:
Igazi karácsonyi ízeket idéző apróság a svédek ikonikus sütije a Pepparkakor
Ha már tél, akkor jég és a kihagyhatatlan Jeges kocka! 🙂
A karácsony természetesen nem múlhat el Zserbó nélkül sem, én gyakran készítem az Almás változatot:
A téli hidegben jól jön a Kozák sapka is…;)
Bármelyik ünnepi menüsorban jól mutatnak ezek a finom és szép Gesztenyés “pogácsák”
Az ételérzékenységben szenvedőknek sem kell nélkülözniük a karácsonyi finomságokat, ezeket a “mindenmentes” kókuszcsókokat ők is bátran falatozhatják.
A végére pedig egy kis “csavar” a Spirál linzer igazi feltűnő finomság lehet az ünnepek alatt is! 🙂