Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Fehérvári Ostyasütemény- Ronda, de nagyon finom…:)

Engem mindig is vonzottak az ostyás sütemények, mert a nápolyit nagyon szeretem, de ki nem?  🙂 Sajnos házi készítésű ostyát még nem sütöttem, mert nincs ostyasütőm, de tervbe van véve, hogy egyet hamarosan beszerezzek. 🙂
Először, tehát bolti ostyával próbálkoztam és egy jól ismert, gyorsan elkészíthető, de annál finomabb sütivel.
A fehérvári szelet biztosan sokatoknak ismerős. Mi nagyon kedveljük, hiszen a finom csokoládés alapban felbukkanó ostyalapocskák és az aszalt gyümölcsök, igazi kényeztetés. A margarin és a cukor pedig ad neki egy finom karamellás mellékízt, ami már a süti készítése közben is csodásan belengi a konyhát…
Két dolgot érdemes még róla tudni, az egyik, hogy nem egy kalóriaszegény sütemény…a másik pedig, hogy képtelenség szép képet készíteni róla. Az íze viszont nagyon finom…

IMG_2555

Hozzávalók:

2 db egész tojás
15 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg margarin
2 csomag csokoládés pudingpor
10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (előzetesen lehet rumba áztatni)
10 dkg (egy csomag) ostyalap

Elkészítés:

A két tojást villával lágyan felverjük, és egy lábasba öntjük, hozzákeverjük a cukrot, majd a kockára vágott margarint. Kis lángon felolvadásig keverjük.

IMG_2543

IMG_2545
Ezután hozzátesszük a pudingport és az aszalt gyümölcsöket, alaposan összekeverjük majd levesszük a tűzről.
Ezek után mehet hozzá a darabokra tördelt ostyalap, óvatosan elkeverjük benne, hogy ne törjön össze nagyon.

IMG_2546

 

IMG_2547

 

IMG_2549

Egy őzgerinc, esetleg gyümölcskenyérformát alufóliával kibélelünk, és vizes ecsettel megnedvesítjük. Beleöntjük a masszát, alaposan lenyomkodjuk és legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

IMG_2551

 

IMG_2552

Másnap egy éles késsel kb. 2-3 cm vastagságú szeletekre vágva tálaljuk. 🙂

IMG_2554

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!