Engem mindig is vonzottak az ostyás sütemények, mert a nápolyit nagyon szeretem, de ki nem? 🙂 Sajnos házi készítésű ostyát még nem sütöttem, mert nincs ostyasütőm, de tervbe van véve, hogy egyet hamarosan beszerezzek. 🙂
Először, tehát bolti ostyával próbálkoztam és egy jól ismert, gyorsan elkészíthető, de annál finomabb sütivel.
A fehérvári szelet biztosan sokatoknak ismerős. Mi nagyon kedveljük, hiszen a finom csokoládés alapban felbukkanó ostyalapocskák és az aszalt gyümölcsök, igazi kényeztetés. A margarin és a cukor pedig ad neki egy finom karamellás mellékízt, ami már a süti készítése közben is csodásan belengi a konyhát…
Két dolgot érdemes még róla tudni, az egyik, hogy nem egy kalóriaszegény sütemény…a másik pedig, hogy képtelenség szép képet készíteni róla. Az íze viszont nagyon finom…
Hozzávalók:
2 db egész tojás
15 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg margarin
2 csomag csokoládés pudingpor
10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (előzetesen lehet rumba áztatni)
10 dkg (egy csomag) ostyalap
Elkészítés:
A két tojást villával lágyan felverjük, és egy lábasba öntjük, hozzákeverjük a cukrot, majd a kockára vágott margarint. Kis lángon felolvadásig keverjük.
Ezután hozzátesszük a pudingport és az aszalt gyümölcsöket, alaposan összekeverjük majd levesszük a tűzről.
Ezek után mehet hozzá a darabokra tördelt ostyalap, óvatosan elkeverjük benne, hogy ne törjön össze nagyon.
Egy őzgerinc, esetleg gyümölcskenyérformát alufóliával kibélelünk, és vizes ecsettel megnedvesítjük. Beleöntjük a masszát, alaposan lenyomkodjuk és legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Másnap egy éles késsel kb. 2-3 cm vastagságú szeletekre vágva tálaljuk. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: