Répa palacsinta- zöldfűszeres túróval töltve

Valószínűleg sokatoknak nem hangzik vonzónak a „répa palacsinta” neve, pedig nagyon finom és ízletes sós finomságról van szó. 🙂

 Az alábbi receptet a jelenlegi SAD fordulóra készítettem. A rogacos- almás, édes palacsinta után mindenféleképpen szerettem volna egy különleges sós palacsintát is készíteni. Sokáig valamilyen spenótos változaton gondolkodtam, de abból már olyan sok  kering a neten,hogy mégis valami mást akartam… A répa az egyik kedvenc zöldségfélém, mert nagyon változatosan, édesen és sósan egyaránt elkészíthető, így esett rá a választásom.

A tönkölybúzás lisztalaphoz, párolt répát, valamint finom fűszereket adtam és homogén tésztát készítettem belőle. Tölteléknek a kedvenc, zöldfűszeres sóstúrómat választottam és friss salátakörettel tálaltam. Kiváló egy könnyű ebédnek vagy vacsorának.

Hozzávalók (6 db palacsintához)

1 db répa

10 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt

1/2 tk só

½ tk sütőpor

1 dl tej

1 db egész tojás

1 dl szódavíz

frissen őrölt bors és só, ízlés szerint

1-1 mk szárított oregánó és petrezselyem levél

töltelék:

15 dkg túró

1 ek joghurt

só és bors

ízlés szerint friss snidling és petrezselyem levél

Elkészítés:

A répát puhára főzzük, majd egy tálba tesszük, amiben a tésztát készítjük el és hagyjuk kihűlni. A 10 dkg lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a fűszereket és a tojást. Ez után hozzáöntjük a tejet és botmixer segítségével teljesen simára dolgozzuk (ebben természetesen a répa is benne van), felöntjük annyi szódavízzel, hogy híg palacsintatésztát kapjunk. A palacsintasütőt felmelegítjük és kisütjük a zöldséges palacsintát.

A töltelékhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat és félrerakjuk. Ha az összes palacsintát kisütöttük, a zöldfűszeres túróval megtöltjük és feltekerjük, friss vegyes-salátával tálaljuk.

Tovább a blogra »