Digestive keksz- házilag

Bevallom nektek, hogy az én kedvenc kekszem a digestive keksz. Különösen egy bizonyos angol fajtát szeretek… sajnos ebből bármikor, bármennyit képes vagyok elfogyasztani, a nap bármely szakában.:) Szeretem, hogy tele van finom rostokkal az íze pedig egyben édes és kellemesen sós, amellett pedig, hogy finom, még egészséges is.

Éppen ezért, megpróbáltam otthon elkészíteni a saját digestive keksz változatomat és nagyon jól működött. Igaz, kinézetre nem hasonlít a boltira, de az ízében… valami egészen fantasztikus lett!

Én a reggeli kávém mellé szoktam ropogtatni, de nagyon jó alap pl. különböző sajttortákhoz vagy más kekszes desszertek elkészítéséhez.

Hozzávalók:

7 dkg zabpehely (közepesen durvára darálva)

7 dkg teljes kiőrlésű liszt (tönköly vagy sima)

7 dkg vaj

1 db egész tojás

7 dkg barnacukor

1 nagy csipet só

1 ek melasz

1 mk sütőpor

A liszteket a sütőporral, a sóval és a cukorral elkeverjük, ezután hozzáadjuk a kiskockákra vágott vajat, utolsó lépésként a melaszt és tojást is hozzáadjuk és összeállítjuk a tésztát.

Egy-két órát pihentessük a hűtőben, hogy a vaj újra összeálljon.

Ezután csípjünk kis gombócokat a tésztából és lapogassuk ki. Előmelegített 180 fokos sütőben 7-8 perc alatt süssük meg. Rácson hagyjuk kihűlni, majd tegyük jól záródó dobozba. Mivel sokáig eláll, ezért hetekig is rájárhatunk! 😉

Tovább a blogra »