Mióta szigorúan betartom a mindenmentes diétát, újra és újra felfedezem, hogy bizony így is lehet finom és dekoratív sütiket készíteni. Ezt a sütit vendégségbe vittem és nagyon örültem, hogy mindenki ehetett belőle, akár milyen szigorú diétát is kövessen (ráadásul az ízét is nagyon dicsérték).
A sütemény tésztája barna rizslisztből készült, a textúrája puha a reszelt almától, az ízét pedig finoman fűszerezi a jó adag darált mák. A még forró süti tetejét cukormentes áfonyalekvárral kentem meg, ami különleges színt és ízt adott a süti tetejének. A koronát a kókusztejből készült pudingkrém adta meg. Ha a diétátok, életmódotok miatt Ti sem szeretnétek hiányolni a finom édes sütiket, meleg szívvel ajánlom ezt a finomságot.:-))
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 db közepes méretű alma lereszelve
- 1 dl növényi olaj
- 5 ek barna rizsliszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 db tojás
- 2 dl kókusztej
- 10 dkg darált mák
- 5 ek eritirit
- 5 ek cukormentes áfonyalekvár (ez bármilyen másik édesítetlen lekvárral helyetesíthatő)
Elkésztés:
A lereszelt almát keverjük össze az olajjal és a tojással, majd adjuk hozzá a kókusztejet és az eritritet, a masszát keverjük alaposan össze. A sütőporral és a mákkal elkevert barna rizslisztet keverjük hozzá a tojásos masszához. Egy alaposan kimargarinozott tepsibe öntsük bele a tésztamasszát és előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt süssük készre. Tű próbával ellenőrizzük. A forró tésztára egyenletesen kenjük rá az áfonyalekvárt, majd hagyjuk kihűlni a tésztát.
Krém:
- 4 dl kókusztej
- 1 cs. gluténmentes vaníliapuding
- 1 tk vaníliaesszencia
- 3 ek eritrit
- 8 dkg margarin
Elkészítés:
3 dl kókusztejet tegyük fel forralni a vaníliaesszenciával. A maradék egy dl tejet keverjük csomómentesre a pudingporral és az eritrittel. Amikor forr, öntsük bele az elkevert pudingport és keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik. A teljesen kihűlt pudinghoz adjuk hozzá a hideg kockára vágott margarint és habosítsuk ki.
A tésztát vágjuk fel tetszés szerinti kockákra és egy nyomózsák segítségével díszítsük fel a vaníliakrémmel. Én mindegyikre kockára tettem egy-egy szem mandulát is… 🙂 Kellemes sütögetést!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: