Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Epres „crunchy” szelet- 78. VKF.

Rendben, tudom, ez így nagyon magyartalan… de egyszerűen nem tudok jobb szót találni erre a jelenségre. 🙂 A szimplán “ropogós” nem fejezi ki azt az élményt, amit ez a süti nyújt. A puha, joghurtos piskótát, mézédes, vibráló színű eperdarabok pettyezik, a tetején pedig a ráadás, a kissé vaníliás, ropogós kukoricapehely. A puhaság, a ropógósság és az eper gyümölcsös könnyedsége találkozik ebben a sütiben, amit mindenképpen érdemes kipróbálni a tomboló eperszezon közepén! 😉

Ezt a desszertet egyébként a 78. VKF. fordulóra készítettem el. Ennek a játéknak az aktuális témája „ A tavasz zöldségei- gyümölcsei- virágai”, meghirdetője pedig „Kisildi”. Szuper ötletnek tartom, hogy egy ilyen időszerű témát választott és biztos vagyok benne, hogy az összefoglalóban jobbnál- jobb recepteket fogunk olvasni! 🙂

Én ebben a receptben „reform hozzávalókat” használtam, de ezek természetesen kiválthatóak a hagyományos alapanyagokkal is, amik szintén olvashatóak a receptben.

Hozzávalók:

  • 10 dkg alakorbúzaliszt (helyettesíthető bármilyen teljeskiőrlésű liszttel)
  • 8 dkg fehér tönkölyliszt (vagy finomliszt)
  • ½ cs. sütőpor
  • 4 ek stevia (vagy 10 dkg kristálycukor)
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 dl (kókusz) tejszín
  • 2 db tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 ek olívaolaj (a napraforgó is jó)
  • 6 ek natúr (bio)kukoricapehely
  • 20 dkg eper
  • 1 cs. vaníliás nyírfacukor (vagy sima vaníliáscukor)
  • vaj a tepsi kikenéséhez

9

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 fokra és egy kisebb tepsit alaposan vajazzunk ki.
  • Az epret mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra.
  • Egy lezárható zacskóba tegyük bele a kukoricapelyhet és a vaníliáscukrot és törjük össze.

IMG_5820

  • Egy tálban keverjük először össze a szárazhozzávalókat, azaz a liszteket a sütőporral, majd a cukorral.
  • Egy másik tálba jöhetnek a „nedves” összetevők, így a joghurt, a tejszín, a tojások, a vanília és az olaj. Keverjük alaposan össze.
  • A száraz és a nedves hozzávalókat egy spatulával keverjük össze, majd adjuk hozzá a kockára vágott eperdarabokat is.

IMG_5814

  • A tésztamasszát egyenlítsük el a tepsiben és szórjuk rá a kukoricamorzsát.

22

3

  • Tegyük a sütőbe és süssük 30 percet.

5

  • Langyosan a legfinomabb, de nekem ez volt a másnapi reggelim és annak is kiváló volt! 😉

6 8

6

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!