Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

68. VKF. Az összefoglaló

A Vigyázz, Kész, Főzz! című játékot régóta figyelemmel kísérem, ezért nagyon örültem neki, amikor Okki az abroszravaló bloggere felkért, hogy ezúttal én legyek a játék háziasszonya. Természetesen boldogan elfogadtam és igyekeztem mindenkinek megfelelő, izgalmas témát találni. Visszanézve az előzőeket, nagyon kreatív és ötletes témákat találtam. Mivel olyan forduló ritkán volt, ahol több hozzávalót is megadtak volna alapanyagnak, ezért én most egy ilyen játékot szerettem volna kezdeményezni. Az alapanyagok adottak voltak, a késő ősz és tél ízei mostanság úgyis betöltenek minden otthont és konyhát. 🙂

Bevallom az elején kicsit megijedtem, mert már alig volt idő a jelentkezési határidőig és még egyetlen receptet sem kaptam, de azért nincs okom a panaszra, mert a végén azért összegyűltünk néhányan.

Következzenek tehát a beérkezett, csodás, melengető receptek. Minden túlzás nélkül állítom, hogy egytől-egyik fantasztikus receptek és nagyon dekoratív sütik! Köszönöm a résztvevőknek, hogy velem játszottatok! :))

1.) Az első beküldő nem más volt, mint Reni a http://pcovalisfinoman.blogspot.hu/ bloggerinája.
Ő nem is egy, de rögtön két receptet is küldött nekem.
Az első recept egy csodás gesztenyés sajttorta, amire már ránézni is öröm. A puha, diós piskótarétegen, lágy sajtkrém terül el, ami gesztenyével és rummal ízesített. Örülnék, ha egyszer feltalálnának egy olyan monitort, amiből életre hívhatóak a megtekintett dolgok, én ugyanis ezt a két szeletet úgy befaltam volna, ahogy van! 🙂

IMAG0400

 

A másik recept amit Reni küldött, hangolódván a karácsonyi hangulatra, egy mézeskalács linzer. Ez is szuper recept, mivel alternatív hozzávalókból készült (csakúgy, mint a sajttorta), így Reni bebizonyította nekünk, hogy azoknak sem kell hiányolnia a karácsonyi finomságokat, akik valamire érzékenyek, hiszen ezt a sütikét bárki fogyaszthatja.

IMAG0436

 

2.) A második beküldő Andi volt az Aranytepsi blogról.
Anditól már megszokhattam a csodálatosabbnál- csodásabb recepteket, mert az ő kezei közül mindig gyönyörű és (minden bizonnyal) finom dolgok kerülnek ki. A pályáztatott receptnél sem csalódtam, mert az András napi krémes igazán különleges desszert. Különösen tetszik, hogy sütés nélkül elkészíthető, mégis különleges és dekoratív. A kekszes gesztenyés alapon, pudingos középső réteg fekszik, míg a tetejét könnyű tejszínhabos réteg koronázza meg. Tökéletes ünnepi sütemény! 🙂

B

 

3.) A harmadik pályázó Ági volt … konyhán innen kerten túlról… :))
Ő is egy ínycsiklandozó süteménnyel készült, ami nem más, mint: Gyümölcsös kosárkák fűszeres karamellával. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ennek a desszertnek még a neve is csábító. Fűszeres karamella, hmmm.
Szeretek ismerkedni más nemzetek konyhájával, így mindig örülök, ha Áginál egy-egy holland finomságról olvashatok. Ennek a sütinek is egy ilyen édesség az alapja a Stroopwafel, amit én is nagyon szeretek. 🙂 Külön kiemelném, hogy Ági az ostyát is maga is sütötte…nem találok más szót: csodálatos édesség! 🙂

Gyümölcsös kosárkák fűszeres karamellel 3

 

4.) A negyedik beküldő Eszter volt a https://tuparnaeshabvero.cafeblog.hu/ háziasszonya.
Eszter szintén egy alternatív alapanyagokból készülő édességet küldött nekem a: Gyömbéres, narancskrémes kosárkákat. A gyömbér és a narancs mindig remek párosítás, így alig vártam, hogy elolvashassam a receptet. Nem is csalódtam, hiszen ez valóban különleges sütemény. Külön tetszik, hogy Eszter a krém lágyságát avokádóval fokozta, és ez egyben izgalmas zöld szint varázsolt a krémnek. Biztosan ki fogom próbálni ezt a receptet is! 🙂

DSCF0082

5.) Ötödikként Süni érkezett a Süni Süti Blogról,egy klasszikus, igazi, kihagyhatatlan téli finomsággal a: Töltött sültalmával. Ez az az édesség, amit senkinek sem szabad kihagynia a zord téli napokon, mert igazi melengető kényeztetés. A finom puhaára sült almában, csodás rumos-diós töltelék várja a kóstolót. Köszönöm Süni a fantasztikus, melengető édesség receptjét! 🙂

DSCF4798

6.)A hatodik beküldő Konyhavirtuóz volt. Ahogy megláttam a képet rögtön tudtam, hogy ez valami igazán különleges, kihagyhatatlan desszert lesz… és valóban! A neve: Gyömbérkenyér cukormázzal. Ennél téliesebb ízvilágot el sem tudok képzelni. Képzeljetek csak el, egy gyönyörű állagú, lassan sült, gyömbéres tésztát, amin hófehér cukormáz kelleti magát, akár a frissen hullott hó… gyönyörűséges! 🙂

gyömbérkenyér cukormázzal

7.)A hetedik finomság beküldője Orsi a „Kabóca a konyhában” szerzője. 

Mivel a karácsony a nyakunkban lohol Orsi úgy döntött, hogy ebben a fordulóban egy karácsonyi desszerttel készül nekünk, és milyen jól tette! A Gesztenyés gyümölcskenyér igazi ünnepi finomság. A puha gyümölcskenyér aszalt gyömölcsökkel pettyezett és gesztenyével ízesített, ki ne hagyjam, hogy mindez még fehércsokoládéval van bevonva és vörös áfonyával van díszítve. Megkóstolni ezt a sütit, bizonyára egy falat karácsonyi csoda lehet! 🙂

104. gesztenyes-gyumolcskenyer_kaboca-a-konyhaban

 

8.) A nyolcadik beküldő Okki az Abroszravaló háziasszonya volt.
Engedjetek meg annyi személyeskedést, hogy beismerjem, nekem mind közül ez áll a legközelebb a szívemhez. Nem azért, mert a többi kevésbé jó lenne, de az ízvilág, amit Okki kitalált, egyszerűen fantasztikus! A két fő hozzávaló az én abszolút kedvenceim: a kardamom és a kávé. A belőlük készült desszert pedig nem más, mint a kardamomos-kávés sütemény. Ez egy különlegesen puha, joghurttal készült tészta, amit Okki az említett kávéval és kardamommal ízesített. Őzgerincformában sütött meg, a végén pedig csorgatott fehércsokoládéval tett még kívánatosabbá…ez a süti az én ünnepi, karácsonyi asztalomon mindenképpen ott fog illatozni! 🙂

Kardamomos_Kaves_Sutemeny

 

9.) Kilencedikként következzen az én tradicionális Svéd gyömbéres süti receptem: a Pepparkakor. Nekem azért is nagy kedvencem, mert gyorsan elkészül és az egész ünnepi időszakban ropogtatható karácsonyi, fűszeres finomságát. Mindenkinek ajánlom, hogy mindig legyen odahaza ebből a „dugi” kekszből, mert igazi melengető finomság! 😉

IMG_1719

 

Köszönöm mindenkinek a részvételt és a fáradozást! 🙂
Nagyon élveztem a háziasszonysággal járó teendőket és az összefoglaló elkészítését! Engedjétek meg, hogy a stafétát ezúttal Reninek a http://pcovalisfinoman.blogspot.hu/ háziasszonyának adjam át.
Kedves Reni, sok sikert a következő fordulóhoz, már nagyon várom, hogy egy újabb finomsággal készülhessek a 69. VKF-re!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!