Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

„Kedvenc” Vaníliás Túrótorta

Több oka is lehet annak, ha egy süti elnyeri nálam a „kedvenc” kategóriát.
Mivel sajnos laktózérzékeny vagyok, ezért én csak laktózmentes változatban próbálhatom, de higgyétek el – reform formában is könnyen elkészíthető. (A receptben a hozzávalók között találjátok a reform változathoz szükséges alapanyagokat.)
De térjünk is vissza arra, hogy mivel érdemelte ki a „kedvenc” jelzőt. Először is, rém egyszerű elkészíteni… az illata mennyien vaníliás, az íze pedig pontosan olyan, mint a krémtúróé. Az állaga könnyű és selymesen lágy. Szerintem mazsolával az igazi, de, ha nem szeretitek, természetesen ki lehet hagyni.

Hozzávalók:

25 dkg- teljekiőrlésű keksz (nálam cukormentes)
8 dkg vaj (kókuszolaj)

30 dkg krémes túró (laktózmentes)
2 dl tejszín (laktózmentes)
10 dkg liszt (tk.-búzaliszt)
1 tk sütőpor
10 dkg cukor (14 dkg eritirit)
3 db egész tojás
1 tk vanília kivonat
2 marék mazsola

Elkészítés:

Daráljuk le a kekszet és olvasszuk fel a vajat. Keverjük össze egy edényben a hozzávalókat, majd a morzsa ¾ részét nyomkodjuk le egy tortaforma aljára. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük elő.

Közben készítsük el a krémet. Egy villával keverjük ki a túrót, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, a tojásokat és öntsük hozzá a tejszínt. Dolgozzuk alaposan össze, majd szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Legvégül keverjük hozzá a mazsolát is. A kihűlt kekszes alapra öntsük rá a krémet és a tetejére szórjuk rá a maradék ¼ rész vajas kekszmorzsát. A 170 fokra mérsékelt sütőben süssük 35 percig.
Hagyjuk langyosra hűlni, ezután tálaljuk.

Ugye mennyire egyszerű? 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!