Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Citromos- málnás cupcake

Ez most egy különleges bejegyzés, a képek nem lesznek szépek, jól beállítottak, de hogyan is lennének, hiszen azok éjszaka, mobillal készültek… 🙂
A blog Facebook oldalára feltettem egy képet, mert mindenképpen meg akartam veletek osztani ezeket a szépségéket… Annyian lájkoltátok és követeltétek a receptet, hogy így, a blogról sem maradhat le.
A süti alapja egy könnyed, joghurtos- citromos keverttészta, ezen csücsül koronaként a mascarpone-s málnás krém, a színes szórócukor pedig dekoratív és igazán amerikai cupcake-es külsőt varázsol neki. Bátran vágjátok neki az elkészítésének, mert valóban egyszerű és csupán két fontos dolog kell hozzá: egy jó minőségű nyomózsák és persze a sütési iránti nagy szerelem. 🙂

3_1

Hozzávalók:

Tészta:

  • 150 gr finomliszt
  • 100 gr puha vaj
  • 100 gr kristálycukor
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db egész bio citrom reszelt héja és a felének a kifacsart leve

Krém:

  • 250 gr mascarpone sajt
  • 1 dl habtejszín
  • 150 gr porcukor
  • 3 ek jó minőségű málnaszörp
  • piros ételfesték (itt nem írok arányokat, mert minden ételfestékből más és más mennyiség kell)- attól függően milyen színt szeretnénk

Díszítéshez:

  • színes cukorgyöngy

Elkészítés:

  • Egy tálban, robotgép segítségével keverjük habosra a vajat és a cukrot. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük további két percet. Következő lépésként mehet bele a joghurt, a reszelt citromhéj és a felének a leve, valamint a vaníliaaroma. Legvégül szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
  • Készítsünk elő egy muffin formát. Mindegyik mélyedésbe tegyünk egy-egy kapszlit. Saját tapasztalatom szerint mindegyik papírkosárba elegendő 2 evőkanálnyi tésztamassza. Miután szépen kiadagoltuk, tegyük a sütit a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 30 percet.
  • Miközben a muffinok sülnek, hűlnek, készítsük el a krémet.
  • Ehhez tegyük egy tálba a krémhez felsorolt összes hozzávalót és mixerrel keverjük krémesre kb 3-as fokozaton 3 perc alatt.
  • Ezután a krémet tegyük csillagcsöves nyomózsákba és körkörösen haladva (kívülről- befelé) nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Az elkészült krémes cupcake-ekre szórjunk színes szórócukrot. Igazi szemet gyönyörködtető finomság…és nem is bonyolult, ugye? 🙂

1

2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!