Ez a süti kétségtelenül az egyik nagy kedvencem. Imádom, ahogyan a halványsárga aranyló kockákat bevonja a tejszínes kakaómáz és, ami végképp megadja a jellegzetességét ennek a finomságnak az természetesen a kókusz. Tálalás előtt mindenképpen érdemes 2-3 órát pihentetni, hogy a máz jól átjárja a puha, mézes tésztát. Ennek a jól ismert és méltón szeretett süteménynek a receptjét hoztam el most nektek.
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 1 cs. sütőpor
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 3 ek felmelegített virágméz
- 2 dl tej
Máz:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 ek holland kakaópor
- 1 tk rumaroma
- 1 dl tejszín
Forgatáshoz:
- 10 dkg kókuszreszelék
- ízlés szerint pirított kókusz chips a tetejére
Elkészítés:
- A margarint, a cukrokat, a tojásokat és a mézet tegyük egy keverőtálba és verjük fel habosra.
- Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Kenjünk ki egy közepes méretű tepsit, ebben oszlassuk el egyenletesen a tésztamasszát és rakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre.
- A mázhoz olvasszuk össze a vajat, a cukrot és a kakaót, 1-2 perc után adjuk hozzá a tejszín és a rumaromát, forraljuk 2 percig.
- A kihűlt és felkockázott tésztát ebbe a masszába mártogassuk bele és alaposan forgassuk bele a kókuszreszelékbe. Én a sütemény tetejét nem vontam be kókuszreszelékkel, de a végén megszórtam enyhén megpirított kókuszchips-sel.
- Hagyjuk két- három pihenni a hűtőszekrényben, hogy az ízek alaposan összeérjenek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: