Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Kókuszkocka- mézes tésztából

Ez a süti kétségtelenül az egyik nagy kedvencem. Imádom, ahogyan a halványsárga aranyló kockákat bevonja a tejszínes kakaómáz és, ami végképp megadja a jellegzetességét ennek a finomságnak az természetesen a kókusz. Tálalás előtt mindenképpen érdemes 2-3 órát pihentetni, hogy a máz jól átjárja a puha, mézes tésztát. Ennek a jól ismert és méltón szeretett süteménynek a receptjét hoztam el most nektek.

1

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 3 ek felmelegített virágméz
  • 2 dl tej

Máz:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1 tk rumaroma
  • 1 dl tejszín

Forgatáshoz:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • ízlés szerint pirított kókusz chips a tetejére

Elkészítés:

  • A margarint, a cukrokat, a tojásokat és a mézet tegyük egy keverőtálba és verjük fel habosra.
  • Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Kenjünk ki egy közepes méretű tepsit, ebben oszlassuk el egyenletesen a tésztamasszát és rakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre.

img_6648

  • A mázhoz olvasszuk össze a vajat, a cukrot és a kakaót, 1-2 perc után adjuk hozzá a tejszín és a rumaromát, forraljuk 2 percig.
  • A kihűlt és felkockázott tésztát ebbe a masszába mártogassuk bele és alaposan forgassuk bele a kókuszreszelékbe. Én a sütemény tetejét nem vontam be kókuszreszelékkel, de a végén megszórtam enyhén megpirított kókuszchips-sel.
  • Hagyjuk két- három pihenni a hűtőszekrényben, hogy az ízek alaposan összeérjenek.

 img_6652

img_6653 img_6657

img_6658

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!