Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Meggyes- Mákos Tiramisu

A meggy és a mák klasszikus páros. Pitében, rétesben mindenki ismeri és szereti…arra gondoltam, miért is ne készíthetnénk könnyű, krémes desszertet ezzel a nyerő duóval? Így született meg ennek az édességnek receptje és vált a hétvége fénypontjává. 🙂

8

Hozzávalók:

  • 20 dkg savoiardi babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • ½ bio narancs reszelt héja
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg darált mák
  • 1 üveg meggybefőtt

Elkészítés:

  • A három egész tojást verjük habosra a három evőkanálnyi cukorral.
  • Ezután verjük fel a habtejszínt az egy csomag vaníliás cukorral és a narancs héjával.
  • Adjuk a cukros tojáshoz a marscarpone-t és a mákot, majd robotgéppel kissé dolgozzuk össze.
  • Ezután óvatos, forgató mozdulatokkal keverjük hozzá a tejszínhabot is.

2 3

  • A meggyet szúrjuk le, a levét tegyük egy edénybe.
  • A babapiskótát gyorsan mártsuk bele a meggybefőtt levébe és egy tálba kezdjük el rétegezni a tiramisunkat.
  • A piskótára szórjunk néhány szem meggyet, majd fedjük be a mákos mascarponekrémmel.

4 5

  • Ezt addig folytassuk, amíg van alapanyagunk.

6

  • A tejére krém kerül és meggy.
  • Ezután tegyük egy napra, vagy egy éjszakára hűtőbe és ezután tálaljuk.

7 8

9

10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!