Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Egyszemélyes eper pite, rebarbarás morzsával

Nem ismerek olyan embert ezen a világon, aki ne szeretné a pitét, legyen az almás, meggyes, mákos vagy olyan különlegesség, mint ez itt…
Ez a süti a kora nyár két sztárjának közreműködésével készült. Az eper és a rebarbara remek páros, a harsogóan piros és édes eper ízét a diszkréten savanykás rebarbara tompítja és így együtt remek ízeket alkotnak. A jó benne, hogy még a szeleteléssel sem kell bajlódni… mindenkinek jut egy saját , egész  pite, ami csak az övé. 🙂 Ebből kifolyólag, kiválóan szállítható is, mondjuk egy szép zöld parkba, vagy a vízpartra… szuper desszertünk lehet a következő piknikezésnél! 😉

1

A pitét a Nagyi Titka sütimester kampányára készítettem.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg extra finom süteményliszt (Nagyi Titka)
  • 10 dkg jó minőségű vaj
  • 1 csipet só
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás sárgája

Epertöltelék:

  • 30 dkg tisztított eper
  • 2 ek cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 tk természetes vaníliaaroma
  • 2-3 ek kekszmorzsa

Rebarbarás morzsa:

  • 1 ek finomliszt
  • 3 dkg hideg vaj
  • 1 ek barna nádcukor
  • 1 szál tisztított és apró kockákra felvágott rebarbara

Elkészítés:

  • Első lépésként készítsük el a pitetésztát. Ehhez egy tálba tegyük bele a lisztet és morzsoljuk össze a kockára vágott hideg vajjal. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a tojás sárgáját, gyúrjunk belőle tésztát, csomagoljuk Folpackba és tegyük 30 percre vissza a hűtőszekrénybe.
  • Ez idő alatt készítsük el az epertölteléket. Egy teflonlábasba rakjuk bele a felvágott epret, cukrot, citromlevet és vaníliaaromát. Kb. 20 perc alatt főzzük lekvárszerűen sűrűre.
  • A rebarbarás morzsához tegyük egy tálba a lisztet morzsoljuk össze a (nem kell alaposan, sőt fontos, hogy nagyobb „darabok” is maradjanak benne) vajjal, rakjuk hozzá a barnacukrot és az apró kockákra vágott rebarbarát, majd felhasználásig tegyük ezt is vissza a hűtőbe.
  • A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk és szaggassuk ki, majd egyengessük el a formában. Minden leendő pite aljára szórjunk egy kis keksz morzsát (biztos, ami biztos a pite alja ne ázzon át) és kanalazzuk rá a kihűlt eperszószt, ha maradt, egész eperszeletek is pakolhatunk rá.

2 3

4 5 6

  • Ezután mindegyik sütire halmozzunk rá egy-egy kanál morzsát és rakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, 25-30 percre. Hagyjuk langyosra hűlni és már falatozhatjuk is! 🙂

7 9

10

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!