A legkrémesebb és legfinomabb sajttorta recept, amit a szezonhoz igazodva édeskésen fanyar meggyel és lédús cseresznyével dobtam fel. Szuper gyors és szuper egyszerű, ez pedig sokszor nagyon jól jön. Higgyétek el, mindenki szeretni fogja, és nem fogják elhinni, hogy fél óra sem kell az összeállításához. Jól behűtve, igaz nyári desszert, próbáljátok ki! 🙂
Hozzávalók:
Tésztaalap:
1 csomag Gullon Rostdús cukormentes keksz
1/2 csomag Korpovit keksz (semleges íze, jól illik a sütihez )
10 dkg olvasztott vaj
1 csipet só
A kekszeket robotgépben daráljuk le le. A vajat olvasszuk fel és és keverjük össze a kekszdarával, sóval. A masszát, tegyük egy sütőpapírral kibélelt tortaformába és jól nyomkodjuk le. Előmelegített 170 fokos sütőben süssük 15 percig.
Sajtkrém massza:
500 gr Mascarpone sajt
1 kis pohár 20%-os tejföl
3 db tojás
1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
1 csapott evőkanál Tk. búzaliszt
2 ek 1:4 édesítőszer (Eritrit és Stevia keveréke)
1 mk vaníliaőrlemény
1 db bio citrom reszelt héja
15 dkg magozott meggy
15 dkg magozott cseresznye
A sajtkrém masszához keverjük össze a hozzávalókat, és forgassuk hozzá a gyümölcsöket is. Öntsük a krémet a kész kekszalapra és dugjuk vissza a 170 fokos sütőbe további 40 percre.
Ugye milyen szuper gyors és egyszerű?:)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: