Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Egyszerű bögrés meggyes-mákos süti- meggykrémmel és fehér csokival

Nem terveztem, hogy ez a süti majd a blogra kerül, de annyira jól sikeredett, hogy „Z” unszolásra megszületett a bejegyzés. 🙂 Nem cukormentes, nem reform…de nagyon finom! Aki ehet ilyet, annak NAGYON AJÁNLOM! Gyors, egyszerű és fantasztikusan fincsi. 😉

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre finomliszt
  • 1 bögre mák
  • 1 bögre porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 csipet só
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 kk fahéj
  • 1 csomag vanília puding
  • 5 dkg fehér csoki (Milka) lereszelve

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a lisztet a mákkal és a sütőporral. Habosítsuk ki a tojást az olajjal és a porcukorral, keverjük össze a két masszát, majd lazítsuk fel a tejjel.

A meggybefőttet szűrjük le, a levét tegyük egy lábasba.

A tésztamasszát öntsük kivajazott, enyhén kilisztezett kisméretű tepsibe. Dobáljuk bele a meggyet úgy, hogy mindenhová jusson. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre.

Amíg sül a tészta, készítsük el a meggykrémet. Ehhez kezdjük el forralni a meggybefőtt levét. Kb. 1 dl-t vegyünk ki belőle és keverjük csomómentesre a vaníliapudinggal. Amikor felforrt a meggylé, folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a pudingporos keveréket és a kávéskanálnyi fahéjat, forraljuk addig, amíg besűrűsödik,majd, vegyük le a tűzről.

Öntsük a krémet a langyosra hűlt süti tetejére. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hintsük meg a lereszelt fehér csokival.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!