Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Olasz húsvéti pite (Inzulin Rezisztencia és PCOS diétába beilleszthető)

 A leveles tésztával készült, spenótos, sós süteményeket gyakran a mediterrán országokhoz kötjük. Amikor először olvastam ennek a receptnek az alapötletét, rögtön a görögök spanakopitája jutott az eszembe. Lényegében nagyon hasonló, de hogy mitől olasz? Talán a töltelékben megbújó tojástól, ami szeleteléskor izgalmas kinézetűvé teszi az egész pitét, tehát valóban jól mutat majd a húsvéti, ünnepi asztalon! 🙂
Ezt a receptet is a diétámba beilleszthetővé alakítottam át. Az alapja a Nosztalgia pékségben kapható teljeskiőrlésű leveles tészt.

Íme, tehát a receptet, szerintem érdemes kipróbálni! 🙂     

 

Hozzávalók:

  • 2 csomag (teljeskiőrlésű) leveles tészta
  • 45 deka fagyasztott spenót
  • ½ csokor medvehagyma (eredeti recept szerint rukkola is lehet)
  • 25 dkg (laktózmentes) túró
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 db tojás + 1 db a kenéshez
  • Fűszerek: só, bors, oregánó, szerecsendió

Elkészítés:

Egy kevés olívaolajon fonnyaszd meg a hagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a spenótot és a medvehagymát, ha elfőtte a levét vedd le a tűzről. A túrót keverd össze a parmezánnal és a fűszerekkel, majd add hozzá a spenótot.
Egy kis tepsit vékonyan vajazz ki és tedd rá az egyik kinyújtott leveles tészta lapot.

Halmozd rá a tölteléket, és egy kanál segítségével csinálj 5 db mélyedéseket a töltelékbe. Ezekbe üss bele 5 tojást (igen, nyersen), majd takard le a másik csomag kinyújtott leveles tészta lappal.

A tetejét kend le tojással és süsd 180 fokos sütőben 45 percig!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!