A leveles tésztával készült, spenótos, sós süteményeket gyakran a mediterrán országokhoz kötjük. Amikor először olvastam ennek a receptnek az alapötletét, rögtön a görögök spanakopitája jutott az eszembe. Lényegében nagyon hasonló, de hogy mitől olasz? Talán a töltelékben megbújó tojástól, ami szeleteléskor izgalmas kinézetűvé teszi az egész pitét, tehát valóban jól mutat majd a húsvéti, ünnepi asztalon! 🙂
Ezt a receptet is a diétámba beilleszthetővé alakítottam át. Az alapja a Nosztalgia pékségben kapható teljeskiőrlésű leveles tészt.
Íme, tehát a receptet, szerintem érdemes kipróbálni! 🙂
Hozzávalók:
- 2 csomag (teljeskiőrlésű) leveles tészta
- 45 deka fagyasztott spenót
- ½ csokor medvehagyma (eredeti recept szerint rukkola is lehet)
- 25 dkg (laktózmentes) túró
- 10 dkg reszelt parmezán
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 db tojás + 1 db a kenéshez
- Fűszerek: só, bors, oregánó, szerecsendió
Elkészítés:
Egy kevés olívaolajon fonnyaszd meg a hagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a spenótot és a medvehagymát, ha elfőtte a levét vedd le a tűzről. A túrót keverd össze a parmezánnal és a fűszerekkel, majd add hozzá a spenótot.
Egy kis tepsit vékonyan vajazz ki és tedd rá az egyik kinyújtott leveles tészta lapot.
Halmozd rá a tölteléket, és egy kanál segítségével csinálj 5 db mélyedéseket a töltelékbe. Ezekbe üss bele 5 tojást (igen, nyersen), majd takard le a másik csomag kinyújtott leveles tészta lappal.
A tetejét kend le tojással és süsd 180 fokos sütőben 45 percig!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: