Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Fahéjás ringló kuglóf (Tk. tönkölylisztből, cukormentesen) (IR és PCOS barát)

Ma egy tipikus őszi receptet hoztam Nektek. Egyszerűen imádnivaló, de, hogy miért is?
Először is szuper gyorsan összedobható, fahéjas illata miközben sül, egyszerűen mesés…az állaga is szuper, sosem szárad ki, mert a megsült szilva édesen karamellás leve (a gyümölcs természetes cukortartalmától), pont annyira járja át a tésztát, amennyire azt kell. Képzeljetek el egy fincsi szájban olvadós Brownie-t, csak most éppen fahéjas szilvás változatban…Ja és a formája miatt gazdaságos, mi napokig jártunk rá reggeli gyanánt. Próbáljátok ki! 😉

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljeőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg búza süteményliszt
  • ½ cs. bio sütőpor
  • 2 tk fahéj
  • 1 csipet só
  • 12 dkg eritrit (vagy 8 dkg barna nádcukor)
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 2 dl mandulatej (ha valaki nem tejérzékeny bátran helyettesíthető sima tejjel is)
  • 1 dl kókusztejszín (Cocomas)- vagy 1 kis pohár natúrjoghurt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg olvasztott vaj

30 dkg ringlószilva felvágva

A formához vaj és (tk) zsemlemorzsa, fahéj

Elkészítés:

Az elkészítése nagyon egyszerű. Anno amikor sütni tanultam Muffin receptekkel kezdtem, ez a tészta pontosan ezen az elven alapul. A száraz és nedves hozzávalók külön összekeverésén…

Tehát egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. A lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal és az eritrittel. Ezután keverjük össze az összes maradék nedves hozzávalót, azaz a mandulatejet, a kókusztejszín, a vaníliát, a 3 db tojást és az olvasztott vajat.

A két keveréket, alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a felkockázott ringlót.

Készítsünk elő egy kuglófformát, alaposan vajazzuk ki és szórjuk meg egy kis fahéjjal kevert zsemlemorzsával, hogy a kisült tészta ne ragadjon a formába.

Előmelegített 175 fokos sütőben 50 perc alatt készül el. Miután a sütink kisült, várjuk meg, amíg langyosra hűl és ezután egy spatula segítségével szedjük ki a formából.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!