Minden évben várom a medvehagyma szezont. Amíg tart jól belakmározunk belőle, hogy aztán epekedve várhassuk a következő évet, amikor újból szezonja lesz… A család és a barátok pedig szerencsére évről-évre ugyanúgy örülnek minden finomságnak, ami ebből az enyhén fokhagymás illatú és ízű növénykéből készül. 😀
Most egy olyan receptet hoztam Nektek, ami szuper gyorsan elkészül, a végeredmény pedig egy abbahagyhatatlan, kívül ropogós, belül pedig puha, sós apró süti. Ember legyen a talpán, aki ellent tud állni ennek a finomságnak, főleg amikor még friss és langyos…1-2 hétig még tart a szezon, próbáljátok ki! 😉
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
½ tasak sütőpor
20 dkg vaj (Rama vajas íz sütőmargarin)
2 db tojás
1 ek tejfől
1,5 tk só
1 mk cukor
5 db megmosott és felaprított medvehagyma levél
A tetejére:
1 db tojássárgája
1 ek szezámmag
Elkészítés:
Tegyük egy tálba a lisztet és keverjük össze a sütőporral. Morzsoljuk össze a vajjal, majd adjuk hozzá a cukrot, a tojásokat, a tejfölt, a sót és a felaprított medvehagymát. Gyúrjunk belőle közepesen lágy tésztát.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, (egyszer meghajtogathatjuk a tésztát, ha “levelesebb” végeredményt szeretnénk) majd az egész kinyújtott tésztát kenjük le a tojássárgájával és szórjuk meg a szezámmaggal.
Derelyevágóval vágjunk belőle rudacskákat és előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt.
Gyors, egyszerű és garantáltan finom! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: