Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Kávébomba-sütés nélkül

Amikor vacsorára, vagy házibuliba vagyunk hivatalosak, mindig szívesen viszek valamilyen sütit. Ilyenkor szeretek biztosra menni, jól jön egy gyors és garantáltan finom desszert, amit mindenki szeretni fog. A kávé és csoki általában mindig nyerő kombináció, nekünk pedig azért jó, mert még sütni sem kell. 🙂 Finom kis desszert bármilyen ebéd vagy vacsora után, de a délutáni kávéhoz is jól passzol, próbáljátok ki! 😉

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz (nálam Győri Édes)
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 1 ek kakaó
  • 3 ek virágméz
  • 5 dkg porcukor
  • 1 ek őrölt kávé
  • 1 dl főzött eszpresszó
  • 1 ek rum

A forgatáshoz

  • 20 dkg karamellás keksz (Lotus)
  • 1 tk őrölt kávé
  • 15 dkg dió (nem darált)

Papír kapszlik

Elkészítés:

Egy kisebb lábasban olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá mézet valamint a cukrot. Ha felolvadt a vaj, rakjuk hozzá a kakaóval elkevert darált kekszet, a rumot és a lefőzött kávét. Melegítsük addig, amíg a massza össze nem áll. Ezután nedves kézzel formázzunk golyókat, majd forgassuk meg a kávéval elkevert karamellás kekszben. A golyókat tegyük egy-egy kapszliba és a tetejüket díszítsük egész diódarabokkal.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Palkovits Krisztina says:

    A tésztamasszába kell belekeverni az 1 evőkanálnyi kávét? Mert a hozzávalók között ott van, de a leírásban már nincs…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!