Amikor vacsorára, vagy házibuliba vagyunk hivatalosak, mindig szívesen viszek valamilyen sütit. Ilyenkor szeretek biztosra menni, jól jön egy gyors és garantáltan finom desszert, amit mindenki szeretni fog. A kávé és csoki általában mindig nyerő kombináció, nekünk pedig azért jó, mert még sütni sem kell. 🙂 Finom kis desszert bármilyen ebéd vagy vacsora után, de a délutáni kávéhoz is jól passzol, próbáljátok ki! 😉
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz (nálam Győri Édes)
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1 ek kakaó
- 3 ek virágméz
- 5 dkg porcukor
- 1 ek őrölt kávé
- 1 dl főzött eszpresszó
- 1 ek rum
A forgatáshoz
- 20 dkg karamellás keksz (Lotus)
- 1 tk őrölt kávé
- 15 dkg dió (nem darált)
Papír kapszlik
Elkészítés:
Egy kisebb lábasban olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá mézet valamint a cukrot. Ha felolvadt a vaj, rakjuk hozzá a kakaóval elkevert darált kekszet, a rumot és a lefőzött kávét. Melegítsük addig, amíg a massza össze nem áll. Ezután nedves kézzel formázzunk golyókat, majd forgassuk meg a kávéval elkevert karamellás kekszben. A golyókat tegyük egy-egy kapszliba és a tetejüket díszítsük egész diódarabokkal.
A tésztamasszába kell belekeverni az 1 evőkanálnyi kávét? Mert a hozzávalók között ott van, de a leírásban már nincs…