Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Női szeszély- mentes módon

Szeretjük a klasszikus sütiket…és miért is ne szeretnénk, amikor a maguk egyszerűségében úgy finomak, ahogy vannak? Szerintem, a női szeszély is egy ilyen szerethető klasszikus. Omlós linzer, házi baracklekvár és sült tojáshab kombinációja.
Az én reform változatomban a gluténmentes tésztalapon házi cukormentes datolyás-baracklekvár csücsül és persze az elmaradhatatlan korona, a sült tojáshab.
Szerintem karácsonyra is tökéletes választás… próbáljátok ki!

Hozzávalók:

Tészta:

  • 8 dkg cirokliszt (helyettesíthető zabpehelyliszttel)
  • 12 dkg barna rizsliszt
  • 1 csipetnyi só
  • 10 dkg laktózmentes vaj
  • ½ cs. sütőpor
  • 3 ek eritrit
  • 1 bio citrom lereszelt héja
  • 1 db tojás

Kb. 20 dkg házi baracklekvár (nálam cukormentes, datolyával édesített baracklekvár)

A tetejére:

  • 3 db tojásfehérje
  • ½ citrom kifacsart leve
  • 3 ek por eritrit

Elkészítés:

A liszteket keverjük össze a sütőporral és a csipet sóval. Morzsoljuk hozzá a vajat, keverjük hozzá a cukorhelyettesítő a citrom reszelt héját, végül a tojást, majd gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát kb. 20-30 percig hűvös helyen.

Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, majd tegyük egy alaposan kivajazott tepsibe. Az alját szurkáljuk meg villával és süssük elő a 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt.

Az elősütött tészta tetejét kenjük meg a baracklekvárral és egy nyomózsák segítségével nyomjuk rá az előzetesen keményre vert tojáshabot. A 150 fokra mérsékelt sütőben süssük 30 percig sütit, majd kapcsoljuk ki. A sütő ajtaját hagyjuk résnyire nyitva és szárítsuk a sütit benne további 30 percig. Ugye milyen egyszerű?…mégis mennyei! 😉

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!