Szeretjük a klasszikus sütiket…és miért is ne szeretnénk, amikor a maguk egyszerűségében úgy finomak, ahogy vannak? Szerintem, a női szeszély is egy ilyen szerethető klasszikus. Omlós linzer, házi baracklekvár és sült tojáshab kombinációja.
Az én reform változatomban a gluténmentes tésztalapon házi cukormentes datolyás-baracklekvár csücsül és persze az elmaradhatatlan korona, a sült tojáshab.
Szerintem karácsonyra is tökéletes választás… próbáljátok ki!
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 dkg cirokliszt (helyettesíthető zabpehelyliszttel)
- 12 dkg barna rizsliszt
- 1 csipetnyi só
- 10 dkg laktózmentes vaj
- ½ cs. sütőpor
- 3 ek eritrit
- 1 bio citrom lereszelt héja
- 1 db tojás
Kb. 20 dkg házi baracklekvár (nálam cukormentes, datolyával édesített baracklekvár)
A tetejére:
- 3 db tojásfehérje
- ½ citrom kifacsart leve
- 3 ek por eritrit
Elkészítés:
A liszteket keverjük össze a sütőporral és a csipet sóval. Morzsoljuk hozzá a vajat, keverjük hozzá a cukorhelyettesítő a citrom reszelt héját, végül a tojást, majd gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát kb. 20-30 percig hűvös helyen.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, majd tegyük egy alaposan kivajazott tepsibe. Az alját szurkáljuk meg villával és süssük elő a 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt.
Az elősütött tészta tetejét kenjük meg a baracklekvárral és egy nyomózsák segítségével nyomjuk rá az előzetesen keményre vert tojáshabot. A 150 fokra mérsékelt sütőben süssük 30 percig sütit, majd kapcsoljuk ki. A sütő ajtaját hagyjuk résnyire nyitva és szárítsuk a sütit benne további 30 percig. Ugye milyen egyszerű?…mégis mennyei! 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: