Ezt a receptet az egyik kedvenc amerikai sütis weboldalomon találtam. Rögtön megtetszett, mert a tésztája ún. „forró tejes” piskóta, amit még sosem csináltam, a tetején pedig tejszínes- karamellás kókuszos tető van, amit rá kell grillezni a sütire. Ez még így leírva is csábító, pláne, ha megkóstoljuk…
és, ha ez még mindig nem lenne elég… elárulom, hogy rémesen egyszerű elkészíteni. Nem hiába hívják „lusta” Daisynek, kiváló ugyanis egy olyan lustálkodós vasárnapon, amikor nem akarunk sokat dolgozni, mégis valami finomat és kényeztetőt akarunk enni, ma pedig tipikusan ilyen napom volt. 🙂
Hozzávalók:
Tészta:
- 13 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 db nagyobb tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 1 ek vanília kivonat
- 1,2 dl tej (3,6 % vagy 2,8 %-os)
- 2 dkg vaj
Máz:
- 7 dkg barnacukor
- 4 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 1 tk vanília kivonat
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, egy kb. 20 cm-es kis tepsit alaposan vajazzunk ki.
A tejet és vajat tegyük fel a gázra és melegítsük addig, amíg a vaj teljesen el nem olvad.
Kezdjük el felverni a tojásokat a cukorral és a vaníliával, keverjük egészen addig, amíg világossárga színű nem lesz. Ezután lassan adjuk hozzá a sütőporral és a sóval elkevert lisztet. Ne kapcsoljuk ki a robotgépet és folyamatos keverés közben adjuk hozzá a vajas tejet. Az egyenletesen elkevert tésztamasszát öntsük az előkészített tepsibe és süssük aranybarnára kb. 25 perc alatt.
Közben tegyük a tejszínt, a barnacukrot és vajat egy kisebb lábasba és forraljuk addig, amíg a vaj és a cukor teljesen el nem olvad. Ezután keverjük hozzá a kókuszreszeléket is.
A megsült tésztán egyenletesen oszlassuk el a mázat és tegyük vissza a sütőbe. A sütőnket tekerjük fel 200 fokra és grill funkcióra. Hagyjuk sülni további 10 percet. A grill segítségével a barnacukros- kókuszos máz rákaramellizálódik a piskótánkra…egyszerűen mennyei és ugye milyen egyszerű? 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: