Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Durum palacsintabatyu- áfonyás ricottával töltve

A palacsinta minden bizonnyal az az édesség, amit nem lehet megunni. Imádjuk hagyományosan, lekvárral, túróval és Nutellával, de nálam bármikor jöhet sós változatban, mondjuk gombával-sajttal töltve is…:)

Nem csak az a jó benne, hogy a töltelékek száma végtelen, de az is, hogy változatos lisztekkel is elkészíthetjük. Nekem a durum nagy szerelem, sosem gondoltam volna, hogy ez a liszt a hagyományos „finommal” keverve az „eredeti” palacsintatésztánál sokkal puhábbat és ízletesebbet eredményez, olyan alaptésztát, ami sosem szárad ki.

Nemcsak a tészta és a töltelék variálható végtelen számban…a forma is. Én most kis batyucskákat készítettem két egymással harmonizáló ízzel töltelékként, ricottával és áfonyalekvárral.

Palacsinta, mégis más, próbáljátok ki! 😉

6

Hozzávalók:

Tészta:

  • 10 dkg durumliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 1mk sütőpor
  • 1 cs. vaníliás nyírfacukor (v. sima vaníliáscukor)
  • ½ stevia (1/2 ek cukor)
  • ½ bio citrom héja
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • 2 tk kókuszzsír a sütéshez (v. olaj)

Töltelék:

  • 10 dkg ricotta
  • ½ bio citrom héja
  • ½ ek stevia
  • 4-5 ek áfonyalekvár 

Elkészítés:

  • Az elkészítése ennek a desszertnek igazán egyszerű. Tegyük a sütőporral, citromhéjjal és a cukrokkal (édesítőkkel) elkevert lisztet egy tálba. Adjuk hozzá a tojást és keverjük csomómentesre, ezután öntsük fel a tejjel és a szódavízzel. Az elkészült tésztát 10-20 percig pihentessük.
  • Egy palacsintasütőt hevítsünk fel és dobjuk rá a kókuszzsírt, majd süssük ki a palacsintákat.

1 2

  • Közben a ricottát keverjük simára a cukorral (édesítővel) és citrom lereszelt héjával.
  • Az elkészült palacsinták közepére halmozzunk kb. egy evőkanálnyi ricottát és egy teáskanálnyi áfonyalekvárt, majd kössünk batyukat belőle.

3

4

  • Tálalás előtt hintsük meg porcukorral,, kihagyhatatlan! 😉

5

7

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!