A piskótában az a jó, hogy pille könnyű, kevés hozzávaló kell hozzá és a többi süteményhez képest jóval kalóriaszegényebb, még az édes változata is…
Én most gondoltam egy merészet. Mi lenne, ha ezt a könnyű tésztát ezúttal sós változatban készíteném el, megbolondítva egy kis sonkával és sajttal? Sokkal egyszerűbb és könnyebb, mint a pizza. Kiváló reggelink lett egy bögre teával és friss zöldségekkel. Gyors egyszerű és nagyon-nagyon finom! 😉
Hozzávalók:
- 3 db közepes méretű tojás
- 1 ek olívaolaj
- 3 ek liszt
- 1 mk sütőpor
- 1,5 mk só
- bors, ízlés szerint
- 1 tk oregánó
- ½ fej hagyma
- 1 mk pirospaprika
- 10 dkg sonka kockára vágva
- 5 dkg sajt (én LoStracchino sajtot használtam hozzá, de BÁRMILYEN éppen otthon lévő maradék sajt, akár a trappista is megteszi) felkockázva
Elkészítés:
- Válasszuk külön a tojásokat, a fehérjét verjük keményre egy csipet só hozzáadásával és egy picit rakjuk félre.
- A sárgájához adjuk hozzá az olívaolajat és verjük kb. 3-4 percet
- Ezután a két masszát keverjük könnyedén össze és szitáljuk rá a 3 evőkanálnyi, sütőporral, sóval és borssal valamint az oregánóval elkevert lisztet,
- A hagymát dinszteljük üvegesre, adjuk hozzá a pirospaprikát, majd dobjuk rá a sonkát és pirítsuk meg.
- A tésztamasszát öntsük egy olívaolajjal alaposan kikent tepsibe. Dobjuk rá a hagymás sonkát végül oszlassuk el rajta a sajtot is.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc készre sült. Még langyosan tálaljuk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: