Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Sonkás- sajtos sós piskóta

A piskótában az a jó, hogy pille könnyű, kevés hozzávaló kell hozzá és a többi süteményhez képest jóval kalóriaszegényebb, még az édes változata is…
Én most gondoltam egy merészet. Mi lenne, ha ezt a könnyű tésztát ezúttal sós változatban készíteném el, megbolondítva egy kis sonkával és sajttal? Sokkal egyszerűbb és könnyebb, mint a pizza. Kiváló reggelink lett egy bögre teával és friss zöldségekkel. Gyors egyszerű és nagyon-nagyon finom! 😉

4

Hozzávalók:

  • 3 db közepes méretű tojás
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 ek liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1,5 mk só
  • bors, ízlés szerint
  • 1 tk oregánó
  • ½ fej hagyma
  • 1 mk pirospaprika
  • 10 dkg sonka kockára vágva
  • 5 dkg sajt (én LoStracchino sajtot használtam hozzá, de BÁRMILYEN éppen otthon lévő maradék sajt, akár a trappista is megteszi) felkockázva

Elkészítés:

  • Válasszuk külön a tojásokat, a fehérjét verjük keményre egy csipet só hozzáadásával és egy picit rakjuk félre.
  • A sárgájához adjuk hozzá az olívaolajat és verjük kb. 3-4 percet
  • Ezután a két masszát keverjük könnyedén össze és szitáljuk rá a 3 evőkanálnyi, sütőporral, sóval és borssal valamint az oregánóval elkevert lisztet,
  • A hagymát dinszteljük üvegesre, adjuk hozzá a pirospaprikát, majd dobjuk rá a sonkát és pirítsuk meg.

1

  • A tésztamasszát öntsük egy olívaolajjal alaposan kikent tepsibe. Dobjuk rá a hagymás sonkát végül oszlassuk el rajta a sajtot is.

2 3

  • 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc készre sült. Még langyosan tálaljuk!

5

6 7

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!