Ezt a fincsi süteményt tulajdonképpen hívhatnám Brownie-nak is, hiszen belül szinte még lágy és csodásan selymes a csokoládétól. Ennek ellenére a szerkezete a könnyed, a szilva pedig gyönyörű pirosra sül a kakaós tészta ölelésében. 🙂 Azt hiszem az egyik legjobb dolog, ami a szilvával történhet és persze velünk is, ha megkóstoljuk ezt a gyors, de annál finomabb süteményt.
Hozzávalók:
- 10 dkg rizsliszt (vagy rétesliszt)
- 10 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 2 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 kis pohár joghurt
- 1 dl tej
- 0,5 dl napraforgóolaj
- 5 dkg étcsokoládé
- 1,5 ek kakaópor
- 1 csipet só
- 30 dkg szilva kimagozva és felkockázva
Elkészítés:
- A liszteket keverjük össze a sütőporral és a szódabikarbónával, ezután mehet hozzá a kakaó, a cukor és az egy csipetnyi só.
- Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot a tojással, az olajjal, a vaníliaaromával és a felolvasztott csokoládéval.
- A két masszát keverjük össze, adjuk hozzá a szilvát és öntsük egy kiolajozott vekniformába, a tetejét szórjuk meg durvára vágott étcsokival és 175 fokon süssük 50 percet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: