Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Szilvás- csokis kevert „vekni”

Ezt a fincsi süteményt tulajdonképpen hívhatnám Brownie-nak is, hiszen belül szinte még lágy és csodásan selymes a csokoládétól. Ennek ellenére a szerkezete a könnyed, a szilva pedig gyönyörű pirosra sül a kakaós tészta ölelésében. 🙂 Azt hiszem az egyik legjobb dolog, ami a szilvával történhet és persze velünk is, ha megkóstoljuk ezt a gyors, de annál finomabb süteményt.

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizsliszt (vagy rétesliszt)
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl napraforgóolaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1,5 ek kakaópor
  • 1 csipet só
  • 30 dkg szilva kimagozva és felkockázva

4

Elkészítés:                                                                                                                                                                  

  • A liszteket keverjük össze a sütőporral és a szódabikarbónával, ezután mehet hozzá a kakaó, a cukor és az egy csipetnyi só.

I1

  • Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot a tojással, az olajjal, a vaníliaaromával és a felolvasztott csokoládéval.
  • A két masszát keverjük össze, adjuk hozzá a szilvát és öntsük egy kiolajozott vekniformába, a tetejét szórjuk meg durvára vágott étcsokival és 175 fokon süssük 50 percet.

2

3

5 6

7 8

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!