Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Barackos- mákos süti

Még mindig tart a sárgabarack szezon, ezért igyekszem minél többet enni belőle. 🙂 Tudom ugyanis, hogy amint eljön az ősz hiányozni fog zamatos, nyári íze. Ezúttal egy igazi házi sütit készítettem belőle, „Z” kedvéért mákkal feldobva. Könnyű elkészíteni, nagyon fincsi és még jól is mutat. Egy egyszerű sütinél ennél nem is kell több…:)

5

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 70 ml olaj
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált mák
  • ½ cs. sütőpor
  • 30 dkg magozott és apró kockákra felvágott sárgabarack

6

Elkészítés:

  • A tojásokat a cukorral, robotgéppel alaposan kikeverjük (fehéredésig), ezután hozzáadjuk a tejet, az olajat és összekeverjük.

1 2

  • A szárazanyagokat előzetesen összevegyítjük, azaz a lisztet a sütőporral és a mákkal. Ezt a keveréket adjuk a kikevert tojáshoz és alaposan összeforgatjuk, csomómentesre keverjük.
  • Egy közepes méretű tepsit alaposan kivajazunk és beleöntjük a tésztamasszát, a tetejére szórjuk a felaprított barackot.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Még langyosan megszórjuk porcukorral és ezután szeleteljük, tálaljuk!

3 4

  • Jó étvágyat!

5 9

9

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönöm az észrevételt, javítottam! 🙂

  2. Mariann says:

    A hozzávalókat majd nézd át. 10 szem darált mák ugyanis elég csekélyke bele 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!