Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Kakaós- céklás pite (reform-cukormentes)

Céklás pite? Lehet, hogy ez nem mindenkinek vonzó… pedig tényleg nagyon finom, különösen, hogy a töltelékben van egy kis „kakaós vonal is”és ez a két alapanyag pedig köztudottan jól passzol. Miért is ne lehetne kísérletezni az ízekkel és a színekkel, különösen akkor, ha a jó végeredmény szinte biztos? Ha valami különlegeset szeretnétek készíteni, amire mindenki felkapja a fejét, ezt a sütit mindenképpen próbáljátok ki! 🙂

4

Hozzávalók:

Pitetészta:

  • 10 dkg fehér tönkölyliszt
  • 12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 tk fahéj
  • 15 dkg hideg vaj, kis kockákra felvágva
  • 3 dkg stevia (azaz kb. egy púpos evőkanálnyi)
  • 1 db enyhén felvert tojás
  • 1 evőkanál hideg víz

Töltelék:

  • 3 db főtt cékla pürésítve
  • 1,5 dl kókusztejszín
  • 2 db tojás (felverve)
  • 1 cs. csokoládés pudingpor
  • 1 tk fahéj
  • 3 ek stevia, vagy egyéb édesítőszer

Elkészítés:

  • A pitetésztához tegyük a liszteket egy tálba és morzsoljuk össze a hideg vajjal. Ezután mehet bele az édesítő, a fahéj, az enyhén felvert tojás és, ha tésztánk igényli a hideg víz. Gyúrjunk belőle egyenletes, közepesen lágy, omlóstésztát. Majd kb. 20 percre rakjuk vissza a hűtőbe.
  • A töltelékhez főzzük puhára a céklát és pürésítsük. Ezután keverjük össze az összes többi hozzávalóval és rakjuk félre.
  • A pitetésztát 2/3 részét tegyük egy alaposan kivajazott piteformába és 175 fokos sütőben süssük elő 10 perc alatt. (Süthetjük vakon sütéssel is, azaz tegyünk rá egy sütőpapírt a tésztára és súlyozzuk le valamivel pl. babbal.)

1 2

  • Az elősütött tésztára öntsük rá a céklás tölteléket.
  • A maradék tésztából szaggassunk ki valamilyen formát, vagy rácsozzuk és kenjük le tojással (esetleg egy kis barna cukorral is megszórhatjuk).

3

  • Tegyük vissza a 180 fokra emelt sütőbe és süssük további 25 percet.

8 57

  • Hagyjuk kihűlni és úgy tálaljuk.

10

11 13

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!