Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Mogyorós- csokis banánkenyér

Vannak olyan sütemények, amik a maguk egyszerűségében tökéletesek.  Én a banánkenyeret is ebbe a kategóriába sorolom. Összeállítani egyszerű, a végeredmény pedig egy csodásan puha és illatos finomság. Kinézetre olyan, mint egy kisebb vekni kenyér, a belseje azonban annál sokkal többet rejt. Ebben az esetben ropogós földimogyorót, étcsoki darabokat és meglepetésként egész banándarabokat, így nemcsak a tészta ízében, de teljes valójában is élvezhetjük ezt a trópusi gyümölcsöt. Kísérőként a legjobb mellé egy pohár langyos tej. Próbáljátok ki! 😉

 

4

Hozzávalók kb. 6 fő részére:

  • 5 ek teljes őrlésű tönkölyliszt
  • 2 ek finomliszt
  • 1 ek rizsliszt (vagy használható rétesliszt)
  • 1 mk szódabikarbóna
  • ½ cs. sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 5 ek barna cukor
  • 1 ek méz
  • 2 db tojás
  • 0,75 dl olívaolaj
  • 3 db banán
  • 5 dkg durvára vágott étcsokoládé
  • 3 dkg durvára vágott földimogyoró

Elkészítés:

  • Egy hosszúkás tepsit alaposan vajazzunk ki, a sütőt pedig melegítsük elő 175 fokra.
  • Egy keverőtálban a cukrot, a mézet, a tojásokat és az olajat verjük fehéredésig.
  • Egy másik tálban vegyítsük össze a száraz hozzávalókat, azaz a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, és a fahéjat.
  • A száraz és a nedves hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a mogyorót és az étcsokoládét, valamint 2 db pépesített (villával összetört) banánt.
  • IMG_5783
  • A tepsibe öntsük bele a tésztamassza felét, majd egy meghámozott és kettévágott banánt rakjunk a közepére. Erre öntsük rá a tészta másik felét.
  • 1
  • Az előmelegített sütőben süssük 30 percet.
  • Rácsra tegyük hűlni. Ha valaki szeretné, a süti tetejét is bevonhatja csokival (ahogy én is tettem)! Jó étvágyat!

6

2

3

5

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!