Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Juhtúrós- kapros kifli

A pikáns juhtúró és kapor frissessége jól passzol egymáshoz és finom összhatást eredményez.  Együtt kitűnő párost alkotnak és ezt mindenki jól tudja. 🙂 Éppen erre  az ízvilágra vágytam, így a hétvégén el is készítettem egy kiflit, amit ezekkel az alapanyagokkal ízesítettem. Langyosan kitűnő második fogás volt  a tartalmas leves után…:) Íme a receptje.

7

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 mk sütőpor
  • ½ tasak porélesztő
  • 1 mk cukor
  • 1,5 mk só
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint
  • 5 dkg olvasztott és kihűtött vaj
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 dl író (vagy joghurt)

Töltelék:

  • 20 dkg juhtúró
  • 15 dkg reszelt sajt (én a gouda-át választottam, de kiválóan megfelel a trappista is)
  • 1 csokor friss kapor, felaprítva

Elkészítés

  • Szitáljuk egy tálba a lisztet.
  • Adjuk hozzá a sütőport, az élesztőt, a cukrot és a sót, valamint a borsot. Keverjük össze.
  • Ezután mehet bele a (SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰ) író, tojássárgája és az olvasztott vaj.
  • Gyúrjunk homogén tésztát belőle és kelesszük kb. 1 órát, langyos helyen.
  • Közben készítsük el a tölteléket.
  • Keverjünk össze 10 dkg reszelt sajtot a juhtúróval és a felaprított kaporral.

1

  • A megkelt tésztát nyújtsuk ki kör alakúra (amennyiben a tészta nagyra kelne, szedjük kétfelé és két részletben nyújtsuk ki) és vágjuk háromszög szeletekre (mint a tortát).
  • Felső végüknél, a szélesebb résznél, tegyünk mindegyikre egy teáskanálnyi juhtúrós tölteléket és csavarjuk fel kifli formára.
  • Hagyjuk további 20 percig kelni.
  • Ezután kenjük le a maradék tojásfehérjével és az 5 dkg reszelt sajttal.

2

  • Előmelegített 190 fokos sütőben 23 perc alatt süssük készre.

4

6

8

9

10

k1

Frissítés (2016.06.30.)- Csilla (aki egyébként az egyik kedves kollégám felesége) elkészítette ezeket a sós kifliket, szerintem nagyon jól néznek ki, én is szívesen megkóstolnám őket! 🙂

viber image

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!