Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Ricottás- köleses minilepények, reggelire

A reggeli szerintem a legfontosabb étkezés. Ez az, amivel elindítjuk a napunkat, így fontos, hogy tápláló, egészséges és persze finom is legyen! 🙂
A frissensült reggelikért különösen odavagyok.  Szeretek reggel gyorsan összedobni valamit, hogy amíg én ráérősen kortyolgatom a kávémat, finomabbnál- finomabb illatok lengedeznek a konyhában. Ez a tápláló étel is pillanatok alatt összeállítható. Remek napindító egy pohár tejeskávéval, vagy egy joghurttal, netán narancslével. Meglátjátok, kicsik és nagyok egyaránt szeretni fogják! 🙂

(TIPP: Én sós változatban készítettem, de akinek úgy tartja kedve, készítheti édes formában is.  Ilyenkor a ricottát keverjük össze egy kis mézzel vagy cukorral, adjunk hozzá citromhéjat és a sülő lepénykéket szórjuk meg friss idénygyümölccsel. Télen mehetnek rá fagyasztott piros gyümölcsök, esetleg banán. Minden verzióban elkészítve egyedi finomság! 🙂

3

Hozzávalók (8 db mini lepényhez):

  • 4 ek kölesliszt
  • 1 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 20 dkg ricotta 
  • 1 szál újhagyma
  • 1 dl tej
  • 1 ek olívaolaj (nálam fokhagymás- petrezselymes fűszerolaj, de jó a sima is)
  • 1 tojás
  • 2 mk só
  • frissen őrölt bors (ízlés szerint)
  • ½ csokor friss petrezselyem zöld
  • 1 tk olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • Egy keverőtálba rakjuk bele a liszteket, a szódabikarbónát, a sót, a ricottát,  valamint a fűszereket.
  • A tojást üssük hozzá és keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a tejjel és az olajjal. Ezután adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát és a friss petrezselyemzöldet. Jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.

1

  • Egy teflont, egy kis olajjal (1 tk) melegítsünk forróra.
  • Egy evőkanál segítségével adagoljunk egyforma halmokat a teflonba és kanállal egyengessük laposra. Oldalanként kb. 2 perc kell neki, amíg aranyló színűre nem sülnek.

2

  • Tálaljuk langyosan, jó étvágyat! 🙂

4

5

k_1

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!