Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Mogyorós huszárcsók

Vannak olyan aprósütik, amik elronthatatlanok és sosem okoznak csalódást mert mindenki szereti. Szerintem a huszárcsók is ilyen…finom, lekváros apróság, amit én most pörkölt mogyoróban forgattam meg és vegyes erdei lekvárral töltöttem meg. Amellett, hogy nagyon finom, szerintem jól is mutat.  Celofánba csomagolva, masnival átkötve, „gasztroajandéknak” is kiváló! 🙂

 

K1

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás kettéválasztva
  • ½ teáskanál vaníliaaroma
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • ½ mk sütőpor
  • 8 dkg durvára vágott és megpirított mogyoró
  • 100 ml erdei gyümölcs lekvár (esetleg málna, eper, vagy barack is jó)

1

Elkészítés:

1./  Egy keverőtálban a vajat és a cukrot verjük habosra. Ezután mehet hozzá a tojás sárgája és a vaníliaaroma, további 2-3 percig verjük tovább.

IMG_5296

2./ Ezután mehet hozzá a só és a sütőporral elkevert liszt. Gyúrjunk tésztát belőle, hűtőszekrényben pihentessük 30-60 percet.

3./ A pihentetési idő letelte után, készítsünk apró golyócskákat a tésztából. A tojásfehérjét egy villa segítségével enyhén verjük fel és mártsuk bele a őket, majd hempergessük meg a pirított mogyoróban.

IMG_5297

4./ Az így előkészített csókokat rakjuk sütőpapíros tepsire. A sütőnket melegítsük elő 180 fokra.

 

5./ Vegyünk elő egy vastagabb szárú fakanalat és ennek segítségével mindegyik sütibe nyomjunk egy mélyedést (de ne szúrjuk át!).

IMG_5299

IMG_5301

6./ A mélyedéseket nyomózsák, vagy kiskanál segítségével töltsük meg a lekvárral és előmelegített sütőben süssük meg 15 perc alatt.

IMG_5306

IMG_5310

IMG_5312

2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!