Bevallom nektek őszintén, hogy ezt a sütit az egyik alapkekszreceptemből kreáltam. Annyit változtattam rajta, hogy sütőporral dolgoztam össze, ezáltal könnyedebb állagú lett és 1-1 db-ot finom mogyorókrémmel ragasztottam össze. Tökéletes süti pl. ajándékba, mert jó bírja a „szállítást” és az állás is kifejezetten jót tesz neki, mivel idővel egyre puhább lesz. Egyébként igazi uzsonnasütemény tea vagy kávé mellé, ami kevesebb, mint 20 perc alatt el is készül…
Hozzávalók:
15 dkg zabpehely
1 ek porcukor
10 dkg liszt
1 tk sütőpor
10 dkg vaj
4 ek mogyorókrém
5 dkg cukor
1 db tojás
1 tk mandulaaroma
Elkészítés:
A zabpelyhet száraz serpenyőben az egy evőkanálnyi porcukorral kissé megpirítjuk, majd félrerakjuk.
A puha vajat, a tojással, a cukorral, a mogyorókrémmel, valamint a mandulaaromával 5 perc alatt robotgép segítségével habosra keverjük. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, a zabpelyhet és alaposan összeforgatjuk a masszát.
Sütőpapírral bélelt tepsire kanál segítségével kis halmokat kanalazunk, majd nedves újjal lelapogatjuk és nagyjából kör alakúra formázzuk a halmokat.
Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Tíz percig rácson hűtsük a kekszeket, majd 1-1 db-ot mogyorókrémmel „ragasszunk össze”. Ízlés szerint a sütiket díszíthetjük mandulapehellyel. Jól záródó dobozban igen sokáig eláll.
Nagyon szívesen, máskor is! Örülök, hogy ízlett! 🙂
Nagyon-nagyon finom volt, köszönöm Timi! 🙂