Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Zabpelyhes- mogyorókrémes csók

Bevallom nektek őszintén, hogy ezt a sütit az egyik alapkekszreceptemből kreáltam. Annyit változtattam rajta, hogy sütőporral dolgoztam össze, ezáltal könnyedebb állagú lett és 1-1 db-ot finom mogyorókrémmel ragasztottam össze. Tökéletes süti pl. ajándékba, mert jó bírja a „szállítást” és az állás is kifejezetten jót tesz neki, mivel idővel egyre puhább lesz. Egyébként igazi uzsonnasütemény tea vagy kávé mellé, ami kevesebb, mint 20 perc alatt el is készül…

IMG_2230

Hozzávalók:

15 dkg zabpehely
1 ek porcukor
10 dkg liszt
1 tk sütőpor
10 dkg vaj
4 ek mogyorókrém
5 dkg cukor
1 db tojás
1 tk mandulaaroma

Elkészítés:

A zabpelyhet száraz serpenyőben az egy evőkanálnyi porcukorral kissé megpirítjuk, majd félrerakjuk.

A puha vajat, a tojással, a cukorral, a mogyorókrémmel, valamint a mandulaaromával 5 perc alatt robotgép segítségével habosra keverjük. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, a zabpelyhet és alaposan összeforgatjuk a masszát.

IMG_2212

 

IMG_2213

Sütőpapírral bélelt tepsire kanál segítségével kis halmokat kanalazunk, majd nedves újjal lelapogatjuk és nagyjából kör alakúra formázzuk a halmokat.

IMG_2215

Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Tíz percig rácson hűtsük a kekszeket, majd 1-1 db-ot mogyorókrémmel „ragasszunk össze”. Ízlés szerint a sütiket díszíthetjük mandulapehellyel. Jól záródó dobozban igen sokáig eláll.

IMG_2217

 

IMG_2225

 

IMG_2226

 

IMG_2229

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nagyon szívesen, máskor is! Örülök, hogy ízlett! 🙂

  2. Tünde Bodó says:

    Nagyon-nagyon finom volt, köszönöm Timi! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!