Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Digestive keksz- házilag

Bevallom nektek, hogy az én kedvenc kekszem a digestive keksz. Különösen egy bizonyos angol fajtát szeretek… sajnos ebből bármikor, bármennyit képes vagyok elfogyasztani, a nap bármely szakában.:) Szeretem, hogy tele van finom rostokkal az íze pedig egyben édes és kellemesen sós, amellett pedig, hogy finom, még egészséges is.

Éppen ezért, megpróbáltam otthon elkészíteni a saját digestive keksz változatomat és nagyon jól működött. Igaz, kinézetre nem hasonlít a boltira, de az ízében… valami egészen fantasztikus lett!

IMG_1866

 

Én a reggeli kávém mellé szoktam ropogtatni, de nagyon jó alap pl. különböző sajttortákhoz vagy más kekszes desszertek elkészítéséhez.

Hozzávalók:

7 dkg zabpehely (közepesen durvára darálva)
7 dkg teljes kiőrlésű liszt (tönköly vagy sima)
7 dkg vaj
1 db egész tojás
7 dkg barnacukor
1 nagy csipet só
1 ek melasz
1 mk sütőpor

A liszteket a sütőporral, a sóval és a cukorral elkeverjük, ezután hozzáadjuk a kiskockákra vágott vajat, utolsó lépésként a melaszt és tojást is hozzáadjuk és összeállítjuk a tésztát.

IMG_1843

Egy-két órát pihentessük a hűtőben, hogy a vaj újra összeálljon.

IMG_1845

Ezután csípjünk kis gombócokat a tésztából és lapogassuk ki. Előmelegített 180 fokos sütőben 7-8 perc alatt süssük meg. Rácson hagyjuk kihűlni, majd tegyük jól záródó dobozba. Mivel sokáig eláll, ezért hetekig is rájárhatunk! 😉

IMG_1846

IMG_1865

IMG_1867

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Mackólány!

    Bocsánat a késői válaszért!
    Természetesen készíthető eritrittel is, ilyenkor javaslom, hogy 1-2 evőkanállal többet tegyél bele, mert az eritrit nem olyan édes, mint a rendes cukor (kb. 10 dkg legyen).
    A melasz helyettesíthető mézzel, igaz ettől nem lesz meg a karamellás utóíz, de biztosan a méz is ad neki valami pluszt és finom lesz! Sok sikert a sütögetéshez, ha gondolod a végeredményt is megoszthatod velem. 🙂 Szép napot! Timcsi

  2. Mackólány says:

    Szia!
    Azt szeretném kérdezni,hogy a melasz kihagyható,vagy helyettesíthető valamivel?Illetve cukor helyett készíthető eritrittel?
    Cukormentes kekszet szeretnék sütni.-)
    Előre is köszönöm:
    Mackólány


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!