Brioche, avagy kalandozások a desszertek világában- Inzulinrezisztens barát alapanyagok felhasználásával

Almás Pudingos Szelet

Teljesen odavagyok az idei almákért. Ezelőtt nem voltam valami nagy alma fogyasztó, de ebben az évben olyan szépek és ízletesek teremnek, hogy a napi egy alma biztos minden nap megvan…:)) Mivel kiló számra veszem, persze néha sütik is készülnek ebből a fantasztikus gyümölcsből…

Javaslom kipróbálásra azoknak, akik szeretnének az almás pitén kívül valami újat kipróbálni.

Hozzávalók:

1 db tojás (közepes méretű)
7 dkg porcukor
0.5 citromból nyert citromhéj
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
8 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 közepes db alma (felkockázva)
2 ek méz (juharsziruppal még különlegesebb)
2 kávéskanál fahéj
2 dkg vaj
1 késhegynyi gyömbérpor
1 tasak tejszínízű pudingpor
5 dl tej
2 ek cukor (a pudinghoz)
3 ml rumaroma
2 db lapzselatin

Tészta

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a citrom héját, és kemény habot verünk belőle.
Következő lépésként összevegyítjük a szárazanyagokat. A liszthez hozzákeverjük a fahéjat és a sütőport, majd a tojássárgás masszához adjuk. A felvert fehérjét óvatosan hozzádolgozzuk a lisztes keverékhez. Ügyeljünk rá,, hogy ne törjük mag a habot. Előmelegített 175 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta biztosan átsült-e.)

almas_1

Az almás réteghez a megmosott és felkockázott almát teflon serpenyőben vajon megfuttatjuk. Megszórjuk a fahéjjal, a gyömbérporral, és rácsorgatjuk a mézet. 10 percig fedő alatt pároljuk (néha rázogassuk meg az edényt, hogy a fűszeres mézes máz mindenhol bevonja az almát).

Közben elkészítjük a pudingot , kövessük a tasakon lévő utasítást. Amikor a puding még nem sűrűsödött be teljesen, rumaromával ízesítjük. Közben a lapzselatint vízben áztatjuk. Amikor a puding elkészül, a lapokat kinyomkodjuk és hozzákeverjük. Ez biztosítja majd a sütemény jól szeletelhető állagát.

Utolsó lépésként összeállítjuk a sütit. A megsült és kihűlt tészta tetejére adagoljuk az almát, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a pudingot. Pár órát a hűtőben hagyjuk összeállni, majd tálaljuk.

almas_2

 

almas_pudingod_1

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!